Az Ördögkatlan Fesztiválon is feltűnik a pécsi bölcsészkar

Idén is lesz Pécsi Bölcsész Udvar az Ördögkatlan Fesztiválon. Nagyharsányban, az Ősi Pincészet udvarán várják a kultúra, a társadalomtudományok, a bölcsészet és a művészetek kedvelőit.

hirdetés

A pécsi bölcsészkar világába pillanthat be, aki betér a Pécsi Bölcsész Udvarba augusztus 2-5. között. Beszélgetések, játékos együttlét, koncertek és színházi előadások során tapasztalhatják meg a kar leendő hallgatói, hozzátartozóik és az érdeklődők, milyen is a hamisítatlan pécsi bölcsész hangulat.

A De Facto és a Pécsibölcsész Magazin első évtizedéből válogatott kiállítás, illetve a Rocklitera tárlata folyamatosan megtekinthető az udvarban.

A Bölcsész Színházi Udvarban a Klasszika-filológia Tanszék Euripidész Hippolütosz c. drámájának beavató színházi előadása lesz látható. Interaktív színházzal várja a látogatókat  az Improvokál Társulat, az Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet pedig a Csak egy füzet… című előadásukat mutatják be.

A Wlislocki Henrik Szakkollégium interaktív társasjátékkal hívogatja a betérőket, míg Köles Ferivel és Ács Norbival pólókat lehet szitázni.

Minden délután beszélgetéseket hallgathatnak meg az érdeklődők. Szó lesz a Mindenki című Oscar-díjas filmről, Arany Jánosról és A nagyidai cigányokról (ami előbb a Beck-testvérek felolvasásában is meghallgatható), vagy éppen a kortárs mitológiákról.

A Bölcsész Meseudvar délelőttönként a gyermekeket és a családokat várja: a meseterápia, a kreatív irodalmi és a játékos nyelvi foglalkozás garantáltan mosolyt varázsol a legfiatalabb katlanozók arcára. Esténként a könnyűzenei koncertek (Pszieszta Band, IVYZ, Kubalibre, stb.) és a kertmozi ígér kikapcsolódást.

Aki pedig megpihenne a nap folyamán, a Csorba Győző Könyvtár retró olvasóligetében relaxálhat egy könyv mellett, amihez az Ősi Pincészet borát kortyolgathajta.

Részletes program itt és itt olvasható.