A hétvégén szervezték meg a pécsi dísznövény-kiállítást és vásárt a PTE Botanikus Kertjében. Több ezres látogatottság mellett mutatták be az érdekesebbnél érdekesebb növényeket. 

hirdetés
Uránia Mozi

A látogatók a szokásos, egész évben megtekinthető üvegházak és a kert mellett különleges installációkat is láthattak, sőt vásárolhattak is kedvükre. A kétnapos programon összesen körülbelül 45 kiállító és 4000 látogató vett részt.

Több száz nősziromfajtát mutattak be

Különleges növények mellett az érdeklődők vásárolhattak a frissen vásárolt szépségekhez illő kaspókat, emellett termelői termékeket, de például ékszeres standot is lehetett látni. Babayné Boronkai Erzsébet, a Botanikus Kert vezetője és a program főszervezője szerint a kiállítótereik bőven megteltek, egyrészt olyanokkal, akik idén először települtek ki és olyanokkal is, akik évek óta visszajárnak. A kitelepültek között kis magánkertészetek és komoly, nagy árudák is megjelentek a rendezvényen.

A kevésbé napos időjárás ellenére rengeteg ember volt vasárnap is a kertben

Maga a rendezvény először kizárólag kaktuszkiállításnak indult, azóta azonban kinőtte magát. Kezdetben csak pécsi kiállítók vettek részt, mára már Szombathelyről, Budapestről is érkeznek.

A pécsi Botanikus Kert üvegházaiban találhatóak 70 évesnél is idősebb növények, hiszen a kialakított botanikuskert 66, maga a park pedig több mint 100 éves. A legidősebb növényeket néhány évesen telepítették ide, de folyamatosan érkeznek újabbak a területre.

További képek a galériánkban:

A kertről
A park botanikus kertté való fejlesztése 1952-ben kezdődött el. Szakmailag jelenleg a TTK Növénybiológia Tanszékhez, gazdaságilag pedig a Kancellária Műszaki és Szolgáltató Igazgatósághoz tartozik. A területet 1989-ben nyilvánították megyei természetvédelmi területté. A kertben több, mint 8000 féle növény található, ebből a szabadföldi gyűjteményekben körülbelül 5000, az üvegházakban nagyjából 3000. Az egyedek száma több mint százezer. 

Hirdetés