Itt a bizonyíték, hogy a pécsi mérnökök a legjobbak!

Különleges versenyen vett részt a PTE MIK csapata Budapesten, ahol nem is tétlenkedtek: mindenkit maguk mögé utasítva az első helyen végeztek a mérnökök küzdelmén.

hirdetés

A versenyt évek óta meghirdetik a műszaki egyetemi csapatoknak és céges szakmérnöki alakulatoknak, hogy mérnöki tudásuk mellett sportteljesítményüket is felmérjék. A Pollack tavaly óta vesz részt a tornán.

A versenyszámok között volt betonkenuval való futam és a pécsiekhez legközelebb álló hídkészítési verseny, amire az egyik legbüszkébbek voltak a kupa után. Az építőmérnökökből álló csapat egy közel 4,5 méter hosszúságú hidat készített, amivel a legnagyobb fesztávú hídnak járó különdíjat is elnyerték.

A betonkenuval négy futamot kellett teljesíteniük egy nagyjából 300 méter hosszú pályán, ami után pontozták őket. Itt a sportolói tudás kapott nagyobb szerepet. A győzelemhez végül az vezetett, hogy minden kategóriában egyenletesen jó teljesítményt nyújtott a csapat, ezzel összesítésben a Pécsi Tudományegyetem építőmérnök csapata végzett az élen.

Sportolóként sem utolsók!

Kárpáti Kinga, a MIK mesteroktatója, a csapat oktatói tagja elmondta, hogy rengeteg energiát fektettek a versenybe, ráadásul a győztesek pár nappal utána teljesítették záróvizsgájukat. Voltak olyanok, akik úgy is segítettek a csapatnak, hogy nem tudtak részt venni a viadalon.

A PTE MIK kerete: Lőke Luca, Németh Szimonetta, Papp Katalin, Tuzok Ramóna, Dömötör Viktor, Kruzslicz István, Kulman Balázs, Leitner Roland, Máté Attila, Nagy Tamás, Balogh Levente, Fuchs Dániel, Füzy Marcell, Rácz Attila.

A kenu és a híd megtekinthető lesz a Kutatók Éjszakáján, szeptember 29-én a Műszaki és Informatikai Kar Boszorkány úti aulájában.

A dobogón a pécsiek után a Debreceni Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem végzett.