Mást akart a szenátus, mint a dolgozók

A PTE áprilisban nyilvános pályázati felhívást tett közzé a klinikai főigazgatói poszt betöltésére, amelyre három pályázat érkezett a rektorhoz. Igen ám, de a dolgozók a régi igazgatót szerették volna. 

hirdetés

A rektor által létrehozott előkészítő bizottság mindhárom pályázót alkalmasnak találta a posztra, majd pedig  az egyetem több testületi szerve is véleményezte az anyagukat, illetve a pályázókat is meghallgatta és rangsorolta – közölte a Pécsi Újság.hu.

Ezek véleménye eltért egymástól a pályázók alkalmasságát, a pályázatok rangsorát illetően is. Az egyetemi szabályzat szerint ugyanakkor a rektor a Klinikai Központ tanácsa és a Szenátus véleményének mérlegelésével dönt a posztról kiadásáról.

A PTE rektora,  Bódis József kedden négyéves időtartamra – a PTE Szenátusa állásfoglalásának megfelelően – dr. Sebestyén Andort, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Dél-dunántúli Területi Hivatalának igazgatóját bízta meg a klinikai főigazgatói teendők ellátásával. Így ő váltja Decsi Tamást ezen a poszton.

A Klinikai Központ a Pécsi Tudományegyetem egyik legnagyobb és legfontosabb szervezeti egysége.

A kormány az év elején döntött arról, hogy huszonnégymilliárd forinttal támogatja a PTE Modern Városok Programhoz kapcsolódó fejlesztéseit, ennek jelentős része a Klinikai Központra jut.