Pécsi felkészítővel értek el parádés helyezéseket a diákok

Három érmet is szereztek a magyar versenyzők a Nemzetközi Földrajzi Olimpián, a csapatot egy pécsi egyetemi docens készítette fel.

A versenynek Belgrád adott otthont augusztus 2. és 8. között, ahol 16 és 19 év között középiskolások indultak 41 országból, szerte a világból.

A 160 versenyző közül négy magyar diákért szoríthattunk. Budapestről Verkmann Zsombor a Fazekas Gimnáziumból, Ujvári Márton az Eötvös József Gimnáziumból, Kliment Dávid a Veres Pálné Gimnáziumból, míg Kovács Eszter a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumból képviselte hazánkat.

Minden idők legjobb szereplését tudhatják magukénak

A csapatot dr. Trócsány András pécsi egyetemi docens készítette fel, a megmérettetésen pedig három érmet is sikerült szerezni. Kliment Dávid és Verkmann Zsombor ezüstöt, Ujvári Márton bronzot vehetett át. Ez a magyar csapat történetének egyik legsikeresebb szereplése volt.

A diákokat a HunGeoContest országos, angol nyelvű földrajzverseny keretében válogatják. A verseny és a felkészítés szakmai hátterét immár másfél évtizede a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi Intézete biztosítja.