Nagyszabású matematika konferencia lesz Pécsen

A Magyar Tudományos Akadémia Rényi Alfréd Matematikai Kutató Intézete és a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának Matematikai és Informatikai Intézete közös szervezésében kerül sor augusztus 24–31. között egy magas rangú nemzetközi matematikai konferenciára (6th Workshop on Fourier Analysis and Related Fields).

hirdetés

A workshop az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet által korábbi években szervezett konferenciasorozat folytatása, témája a Fourier analízis és annak alkalmazásai a matematika különböző területein, így a kombinatorikában, számelméletben és a matematikai analízisben.

A PTE Természettudományi Kar Matematikai és Informatikai Intézete rendkívül büszke arra, hogy 2017-ben, a pécsi egyetem alapításának 650-dik évfordulóján és az önálló Természettudományi Kar megalapításának 25. évfordulóján Pécs adhat otthont ennek a nagy hagyományú nívós rendezvénynek. A workshop több mint 50 résztvevője 15 országból érkezik. Nagy megtiszteltetés, hogy igen neves kutatók fogadták el a meghívást, jelenlétükkel is emelve az esemény színvonalát. A szervezők reménye szerint a rendezvény hozzájárul a pécsi matematika megerősítéséhez és kollégáik szakmai munkásságának elismeréséhez.

A magas színvonalú szakmai program mellett kulturális programokat is szerveznek, melyekből a résztvevők ízelítőt kaphatnak Pécs gazdag kulturális és történelmi örökségéből és mediterrán hangulatából.

A rendezvény helyszíne az MTA Pécsi Akadémiai Bizottságának Székháza és a PTE TTK Vargha Damján Konferenciaterme.