Soha nem volt még ilyen az országban

A Pécsi Napok keretében rendezik meg az első pécsi Tanuló Fesztivált, ugyanis Pécs elnyerte az UNESCO Global Learning City Award, azaz a „Tanuló Város” díjat.

Az első pécsi Tanuló Fesztiválra szeptember 15-én kerül sor, s három témakör köré épül: Környezeti nevelés – Zöld Pécs; Képességfejlesztés – Tudástranszfer; Kultúra – Művészetek.

A fesztivál helyszíne a pécsi Széchenyi tér, a Szent István tér és a Civil Közösségek Háza és annak udvara, valamint a Jókai tér lesz. Ezen helyszíneken 57 szervezet 112 programjában vehetnek részt az érdeklődő résztvevők.

A pécsi Tanuló Fesztivál célja, hogy tematikus programokon keresztül segítse felfedezni a tanulás örömét, egyéni és társadalmi hasznosságát, továbbá a tanulási teljesítmény fokozását. Egyúttal a tanulási képesség fejlesztését kívánja előmozdítani a rendezvény nem hagyományos tanulási helyzetekkel, formákkal a fiatalok, felnőttek és szeniorok aktív részvételével.

Az első pécsi Tanuló Fesztivál témáit és programkínálatát zömében pécsi szervezetek és intézmények önkéntes felajánlásaiból állították össze a szervezők, melyben minden résztvevő saját elhatározásából vesz részt. Kreatív foglalkozások, előadások, kis- és nagycsoportos bemutatók, képességfejlesztő játékok, vetélkedők, valamint zenei előadások, divatbemutató, koncertek, táncház, és különleges tanulási formák megjelenítése teszik színessé a rendezvényt.

A programok keretében várfaltúra, patika-látogatás és gyógyszerkészítés, erőmű-látogatás, digitális fejlesztő játékok, kutyaterápiás bemutató is várja az érdeklődőket. Érdemes az előre meghirdetett programok között figyelni az előzetes regisztrációhoz kötött eseményekre!

A szeptember 15-i programot este nyolckor a Pannon Filharmonikusok nyilvános koncertje zárja a Széchenyi téren “Kodály és a Kodály módszer – moderált interaktív előadás a Kodály Év jegyében” címmel, másnap este pedig ugyanott pécsi zenekarok adnak könnyűzenei koncertet a Tanuló Fesztivál programjához kapcsolódóan a PTE szervezésében “Rock against racism” hívással.

A fesztivál programját megtalálja a Pécsi Napok programfüzetében, illetve az aug. 21-től a pécsi Civil Közösségek Háza honlapján itt.

hirdetés
Hirdetés