Tudományos rappelés a bölcsészkaron

Rendhagyó konferencián vehet most részt az, aki csütörtökön este ellátogat a Szenes klubba a BTK-n. Úgynevezett “science slam-mel” áldoznak az előadók a tudományok oltárán. Ez a műfaj elég sajátos, a jelentkezők egyéni kutatásaikat mutatják be a hallgatóságnak közérthető és szórakoztató módon – videókkal, viccekkel teletűzdelve, látványosan.

A rendezvény a PTE Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományi Intézetének szervezésében valósul meg, egy háromnapos konferenciasorozat keretén belül. Úttörő program ez, hiszen nem igazán volt még ilyenre példa hazánkban.

– Ez a science slam a konferencia egy külön szekcióját képezi. Mivel az előadások kötetlenebb hangvételűek és nyelvezetűek, a környezetnek is kötetlenebbnek kell lennie, így esett a választás a Szenes Klubra – mondta a rendezvényt szervező Trendl Fanni, a Neveléstudományi Intézet munkatársa.

előadás, prezentáció
Nos, ennél azért jóval kötetlenebb lesz a konferencia

A kora esti programon hét előadást tartanak, amelyeket a műfaj jellegéből adódóan videóbejátszások, zenék, vicces gegek fognak tarkítani – persze mindezt a legnagyobb tudományos megalapozottság mellett, hiszen mégiscsak egy konferenciáról van szó.

5-10 perces előadásokat várnak a szervezők, a nevelés témakörén belül maradva.

A program ingyenes és nyitott, mindenkit szeretettel várnak, ez a könnyed hangvételű program biztosan nem fogja megnyomni senkinek sem a gyomrát.