Valóságshow-t rendeznek a pécsi bölcsészek!

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának „PENtlakók” nevezetű csapata történelmi valóságshow-t rendez. A tizenöt fős csapat diákrektor-jelöltje Schroth Márton és tagja, Szloboda Bernát árulta el a részleteket.

hirdetés


Az egyetem jubileuma előtti tisztelgéseként az elmúlt 650 év különféle karaktereit testesítik meg a szereplők. A történelmi valóságshow követhető lesz a Facebookon, a PENtlakók oldalán elérhetőek a videóik, ahol a követők beleszólhatnak a játék menetébe is.

bölcsészpen
A valóságshow csapata

A helyszín az egyik csapattag albérlete lesz, de kültéren is forgatnak majd. Az első rész várhatóan a jövő hét elejére, hétfőre vagy keddre várható, és a történet próbál majd végig a lehető legjobban valósághű maradni.

A csapatnak már a saját főcímdala is és készen van a bemutatkozó videókkal együtt, amiket a Youtube-on lehet megtekinteni.

A PEN által meghirdetett versenyen a bölcsészek csapata a valóságshow mellett jótékonykodik is, a pécsi állatkerttel kötött egyezség nyomán önkéntes munkára adták fejüket. Ebben a természettudományi kar csapata is segít számukra, ugyanis ezt megtették korábban ők is, hiszen sütit készítettek számukra korábban. A bölcsészek eltökélt szándéka, hogy javítsanak a karok között kialakult ellentéten, és növeljék a kommunikációt egymás között is az együttműködéssel.

bölcsészmatahari

 

A PENtlakók nyereményjátékot is szerveznek, ahol a szerencsés páros belépőt nyerhet a pécsi állatkertbe, erről részletes információk az oldalukon megtalálhatóak.

A karok közötti verseny győztesét a PEN első napján hirdetik ki, a csapat a Sziget fesztiválra utazhat, a második helyezettek pedig az EFOTT-on tombolhatnak.