Vidám történetekkel is küzd az orvosi kar a járvány ellen

Megmosolyogtató, pozitív hangulatú, inspiratív kis történetekből szerkesztett kötetet a PTE Általános Orvostudományi Kara. A kar honlapján is elérhető kiadvány magyarul, angolul és németül is megjelent, a kis írások az ÁOK hallgatóinak, oktatóinak, munkatársainak tollából született, célja pedig a pandémia alatti bezártság, nehézségek könnyebbé tétele a 45 kis “üzenettel”.

A “Van egy jó ötleted?” kezdeményezés ötletadója dr. Füzesi Zsuzsanna, a Magatartástudományi Intézet professzora, tanszékvezetője, aki 2020 tavaszán azzal rukkolt elő, hogy akinek kedve van, írjon személyes, inspiratív történetet arról, mi segít elviselni a nehézségeket, ki, hogyan találja meg a mosolyt a hétköznapokban, milyen technikákkal gyűri le a stresszt, a bezártságot pandémia idején.

Színes, érdekes, megható történetek születtek a szolidaritás jegyében, és egy egyedülálló közösségi alkotás formálódott azzal a céllal, hogy ne csak a szomorú aktualitások, hírek legyenek jelen az életünkben.

Dr. Füzesi Zsuzsanna professzor így nyilatkozott erről:

– Ezek a történetek, írások nemcsak kapaszkodni, elviselni segítettek, hanem jókat mosolyogni és tanulni is, sőt, a megoldások megtalálásában is fontos szerepük volt, és lehet ma is. Van, akit ugyanaz a történet, segítő írás megnyugtat, míg másra inspirálóan hat. A pandémia ráébresztett minket arra, hogy az élet nem egyetlen vágányon halad a fényes jövő felé. Nincs problémáktól, nehézségektől mentes lét, de olyan sincs, hogy csak a problémák, a nehézségek léteznek.

A pdf-es kiadvány, mely érdekes és hasznos olvasnivaló lehet bárkinek,

letölthető az orvoskar honlapjáról!