10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapRégió1000 új munkahely jön létre

1000 új munkahely jön létre

Egészen új együttműködés jött létre a Baranya Megyei Önkormányzat és a megyei kormányhivatal között, miután közösen nyújtottak be pályázatot a foglalkoztatás helyzet javítása és gazdaságfejlesztő programok megvalósítása érdekében. A 2,6 milliárdos keretből jövőre ezer új munkahelyet teremtenek a megyében.

Korábban még nem fordult elő, hogy a megyei önkormányzat és a megyei kormányhivatal közös pályázat keretében kívánja segíteni az álláskeresők elhelyezkedését és Baranya gazdaságának fejlesztését. Az új együttműködésről és a pályázatról szóló sajtótájékoztatón Nagy Csaba, a megyei önkormányzat elnöke és Horváth Zoltán kormánymegbízott számolt be a részletekről.

Nagy Csaba elmondta, hogy a megye számára a jelenlegi uniós fejlesztési ciklusban 38 milliárd forintnyi forrás áll rendelkezésre.

– Az idei évben 20 milliárd forintnyi támogatást szeretnénk lehívni. A 38 milliárd forintot 19 kiírás során lehet megpályázni, ebből 14 felhívás már megjelent, s három már le is zárult. Eddig 4,7 milliárd forint értékben nyújtottak be pályázatokat. Amiről most szó van az 2,6 milliárd forint értékben kíván ezer új munkahelyet teremteni a megyében. Az egészen új kezdeményezés, hogy a kormányhivatallal közös együttműködés révén valósulhat meg mindez – fogalmazott a politikus.

top-pénzek - megye és kormányhivatal1
Horváth Zoltán és Nagy Csaba örül az újfajta együttműködésnek

Horváth Zoltán kormánymegbízott először szintén a közös munka, a „szövetkezés” újszerűségét emelte ki.

– Nemcsak ez a fajta együttműködés egyedi, hanem maga a program is. Meg kell tanulnunk a közös munkálkodást, hiszen a foglalkoztatás most már nem csupán a mi ügyünk, hanem a munkaadóké is.

Az elmúlt napokban a kormányhivatal végigjárta a megye munkáltatóit, hogy felmérjék, mely szakmákban van igény új képzésekre. A kormányhivatal vezetője szerint a munkaerőpiacon bizonyos szakmákban trendváltás tapasztalható, miután a munkáltatók körében elvégzett felmérés szerint egyebek mellett a Bonafarm mohácsi beruházásánál több száz szakképzett munkaerőre, elsősorban húsipari feldolgozókra, pékekre, Siklóson pedig varrodai dolgozókra mindenképpen szükség lenne, de a Komlón építendő börtön is sok új munkahelyet teremthet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő