Kilóra veszi meg a falusiakat a polgármester

Minden leadott kiló után kétezer forint jár – ezzel az ötlettel próbálja lefogyasztani faluját a baranyai Drávaszerdahely polgármestere. Huszonegyen neveztek a versenybe, a 220 lelkes falu konditerme telt házzal üzemel.

hirdetés

A faluban igazi jólét van, köszönhetően a településen áthaladó horvát-magyar földgázvezetéknek – ezért Drávaszerdahely benne van a 10 leggazdagabb falu között. Egy négy tagú család kasszájában évente 300 ezer forint marad, mert nem kell fizetni a szemétszállításért, a gyerekétkeztetésért, nincs  helyi adó sem és még ingyen wellness is jár a harkányi gyógyfürdőben.

falu fittness-FG
Nagyon népszerű a faluban az ötlet

Ez a pénzbőség tette lehetővé, hogy Alpár György polgármester rendhagyó fogyókúrát hirdessen. A résztvevőknek a hat hónap alatt leadott kilók után kétezer forint üti a markát. A januári mérlegelésen 21-en vettek részt, július 4-én ismét lemérik a helyieket.

alpar gyorgy polgmest-FG
Ez egy kocsma volt, de most több a vendég

– Három hónap alatt hat kilót sikerült leadnom, ha még hetet sikerülne, akkor elégedett leszek – mondta edzés közben lapunknak Hofmann Mónika (43), akinek ha összejön a terve, akkor 26 ezer forintot kap a kilóiért cserébe.

– A nevezőket nem a pénz motiválta, egy jó buli és az egészséges életmód mellett még a nyaralásra is meg lehet keresni a pénzt – mondta Alpár György. Kedden és csütörtökön van edzésnap, olyankor nagy a sorban állás. A tömeges fogyókúra sok mindenkit motivál a mozgásra, így van ezzel Eszik Adrien is (24), ő ezért kezdett edzésbe.

– Időnként lejárok edzeni, jó látni, hogy még hetvenévesek is gyűrik a gépeket – mondta.

eszik arienn1-FG
Adrienn is szívesen sportol a volt kocsmában

A konditermet nehéz elsőre megtalálni a faluban, a kocsmát annál könnyebben.

– Nem volt elég ingatlanja a falunak, ezért a kocsmából alakítottuk ki az edzőtermet. Úgy tűnik, itt több a törzsvendég, mint korábban az ivóban, de a feliratokat nem tüntetjük el, azok megmarad emléknek – tette hozzá a falu első embere.