Kutatóárkot ásnak Baranyában

Cserdi, 2015. december 15. Munkások dolgoznak egy kutatóárok mélyítésén Cserdi közelében 2015. december 15-én. A 700 méter hosszú, 2-6 méter mély kutatóárok célja kideríteni, hogy az utóbbi pár millió évben történt-e mozgás az alaphegységben. A Boda mellé tervezett tároló a 2060-as évek végére épülhet meg, biztonságos elhelyezést nyújtva a Paksi Atomerõmû addigra felhalmozódó fûtõelemeinek és más nagy aktivitású hulladékának. MTI Fotó: Sóki Tamás

Folynak a munkálatok Cserdiben, egy Szentlőrinc melletti kis baranyai faluban, ahol kutatóárkot alakítanak ki annak érdekében, hogy a geológusok információkat gyűjtsenek a paksi kiégett fűtőelemek tervezett tárolójával kapcsolatos vizsgálatokhoz.

hirdetés

A 700 méter hosszú, 2-6 méter mély kutatóárok célja kideríteni, hogy az utóbbi pár millió évben történt-e mozgás a területen.

Cserdi, 2015. november 19. Kutatóárkot alakítanak ki Cserdi közelében 2015. november 19-én. A 700 méter hosszú, 2-6 méter mély kutatóárok feladata, hogy a geológusok információkat gyûjtsenek a paksi kiégett fûtõelemek tervezett tárolójával kapcsolatos vizsgálatokhoz. A Nyugat-Mecsek egy, a késõbbiekben kijelölendõ pontján, a tervek szerint a 2060-as évek végére épülne meg a végleges tároló, biztonságos elhelyezést nyújtva a paksi atomerõmû addigra felhalmozódó, 18 ezer 500 kiégett fûtõelemének és más, nagy aktivitású hulladékának.  MTI Fotó: Sóki Tamás

A Nyugat-Mecsek egy, a későbbiekben kijelölendő pontján, a tervek szerint a 2060-as évek végére épülne meg a végleges tároló, biztonságos elhelyezést nyújtva a paksi atomerőmű addigra felhalmozódó, 18 ezer 500 kiégett fűtőelemének és más, nagy aktivitású hulladékának.