Még jobb lesz Harkányban gyógyulni

Végére érve a többéves fejlesztéseknek, a Harkányi Gyógyfürdőkórház mától a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum nevet viseli, kijelölve ezzel azt a fő irányt, ami az intézmény fő profilja. Állandó kiállítás is nyílt az épületben, amely a 190 éves harkányi kórház történetét mutatja be képekkel, korabeli dokumentumokkal.

hirdetés

Az elmúlt években mintegy kétmilliárd forintból újult meg a harkányi kórház, a fürdőre pedig 1,3 milliárdot költöttek.

A megújult harkányi kórház ünnepélyes átadóján Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő kiemelte, bőven vannak még fejlesztési elképzelések, amelyek a város köztereit érintik, ezek megvalósításához további 2,5 milliárdot igényeltek a kormánytól.

Mint mondta, most új fejezet indul a kórházi fejlesztések lezárultával Harkány életében, a kórház is szerves részét képezi az idegenforgalomnak, a turisztikai attrakcióknak.

Impozáns kiállítás mutatja be a harkányi kórház történetét

– A harkányi gyógyvíz világhírű, minden áldozatot meg kell hozni annak érdekében, hogy ezt az adományt kihasználjuk, és Harkányt Magyarország első számú fürdővárosává tegyük – emelte ki.

Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke mindezt azzal toldotta meg, hogy évente mintegy 6400 fekvő- és ötvenezer járóbeteg fordul meg Harkányban, az egész térségben fontos szerepet tölt be a kórház és a fürdő. Kiemelte, a harkányi fürdőkultúra nem véletlenül került be az elsők között a Megyei Értéktárba.

Péter Iván, az intézmény főigazgatója arról számolt be, a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum pénteken és szombaton vendégül látja a rehabilitációval foglalkozó legkiválóbb hazai szakembereket egy szakmai konferencia keretén belül.

Péter Iván szerint a rehabilitáció áll a középpontban

Mint mondta, az utóbbi években szándékosan tolódott el a hangsúly a rehabilitációs szolgáltatások felé, ez vált a kórház legfontosabb feladatává. Az új név is világosan mutatja az irányt, és a lehetőségeket, amiket az intézményt nyújt.

Beszédében röviden kitért a 190 éves harkányi gyógyfürdő történetére, az itt található gyógyvíz világszinten is egyedülálló minőségére, kúráló hatására.

A most megújult rehabilitációs kórház 392 ágyon fogadja a gyógyulni vágyókat, közülük 90 szállodai minőségben. Minden adott, hogy Harkány sikeressé váljon.