Felejtsük el a borút, jönnek az év végi bulik!

Ugyan véget ért a nyár és már jócskán benne járunk az őszben, Pécs és Baranya még mindig rengeteg programot, fesztivált tartogat az év utolsó hónapjaira is. Márton-nap, újborszentelés, szalonna-fesztivál – mi kell még?

hirdetés

Semmi esetre sem szabad azt hinni, hogy a Pécsi Napok végeztével lezárultak a fesztiválok az év hátralévő részére. Október vége, november és december még jócskán tartogat érdekes, színvonalas programokat, fesztiválokat.

A Pécsi Állatkertben is Halloween lesz 28. estéjén, a szervezők mindent bevetnek, hogy maradandó élményt nyújtsanak: hátborzongató helyekre, vadállatok közé, sötét árnyak közé vezetik be a legbátrabbakat. Persze lesz tökfaragás, szellemvasút, bátorságpróba és jelmezverseny is 18 és 21 óra között. További infók az Állatkert honlapján.

halloween

November 5-én érdemes Orfűre látogatni a magyaros ízek kedvelőinek – már negyedszerre rendezi meg a Mecsek Háza Egyesület a Nagy Orfűi Szalonna Fesztivált. A hétfős csapatokat nagy kihívás elé állítják: egy ott kapott fél disznó feldolgozásával kell töpörtyűt, pecsenyét, hurkát, kolbászt, szalonnát és pörköltet készíteniük. A szerencsés ízlelgető zsűri pedig kupával, érmekkel jutalmazza a nyerteseket.

Bővebb információk az esemény Facebook-oldalán.

A Halloween kultusza sokakat megfertőzött. A Mecsextrém Park egy nagy esti bobozással készül október 29-én a vendégeknek, az akkor már sötét lombok között. Később tűzgyújtás és boszorkányégetés is lesz tábortűznél. A program 18 órától 21-ig tart.

A Márton-nap minden évben programok tömkelegét hozza magával, főszerepben a ludakkal és a borokkal. Villányban több pincészet is lakomákkal készül a vendégeknek, a libapecsenye mellé a legjobb borok dukálnak. Günzer Tamás pincészeténél és a Bock pincészetnél is hagyománnyá vált az újborünnep, a novemberi Márton-napi mulatság megszervezése. Ez idén sem lesz másképpen. Utóbbi már kétnapos a nagy érdeklődés miatt, számos fellépő zenekar, az újbor szentelése, nyereményjátékok színesítik a gazdag libalakomát.

Günzer Tamás november 12-én, Bock József 11-12-én várja a jelentkező vendégeket.

Bővebb tudnivalók ide és ide kattintva!

Bikalra látogatva részt vehetünk a Márton-napi libanapon és Forralt Bor Fesztiválon. November 12-én egy különleges kirakodóvásár is színesíti a programot, kézműves szappanokat, saját sajtokat, fűszereket, lekvárokat árusítanak a termelők. Este a Lúdas Matyi előadásával zárul a nap, az élménybirtok színészei adják elő a tanulságos történetet.

márton nap bikal

Az adventi időszakban már sokadik éve telik meg a Széchenyi tér forralt borral, hurkákkal-kolbászokkal, édességekkel, kis ajándékokkal. November 25-től december 24-ig, egy teljes hónapon át tapasztalhatjuk a karácsonyi időszak varázsát.

2016 utolsó napjai nagy bulikkal zárulnak: másodszor rendezik meg a másfél héten át zajló WinterFest koncertsorozatot Pécsen. Csak egy pár név: Révész Sándor és Závodi János, Hooligans, Neoton Família, Ocho Macho. Idén már külföldi sztárok is érkeznek: jön Mr. President és a Groove Coverage is.

Infók itt!