Újabb fejlesztés a Harkányi Gyógyfürdőkórházban

Az elmúlt öt évben a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház NKft. jelentős beruházásokat és fejlesztéseket valósított meg. 2016. szeptember 29-én, csütörtökön átadták a központi gyógytorna-fizioterápia egység kupolás megújult medencecsarnokát.

hirdetés

2012-ben a „Harkányi Gyógyvíz – Egészséget adó és megőrző őselem” kiemelt projekt keretében megkezdődött a medencefelújítás; a kórház előcsarnokának, továbbá a balneológiai épületének átalakítása és utóbbi bővítése egy 45 szobás szállodai színvonalú kórházi szárnnyal.

2015-ben átadták a leszigetelt “A” épületes gyógyfürdőmedencét, amelyet termál-, illetve hagyományos vízzel egyaránt lehet tölteni. Ezt követően a Központi Gyógytorna-Fizioterápia épületében található medencecsarnokhoz tartozó, felújított és átalakított kiszolgáló helyiségeket avatták fel.

A 2016. szeptember 29-i záróeseményen Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is részt vett.

– Büszkeséggel töltenek el az elért eredmények, amelyek nem csupán a rentábilis gazdálkodásnak, de a kórház dolgozóinak odaadó munkájának is köszönhetőek – mondta.

Dr. Laczó Andrea, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója szerint a Gyógyfürdőkórház kedvező jövőképet mutat, ezért továbbra is várható állami támogatás.

Dr. Péter Iván Antal, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház NKft. főigazgatója kifejtette, hogy „az elmúlt időszakban minden szegletében megújult az intézmény.”

Az előző fejlesztések folytatásaként idén az Állami Egészségügyi Ellátó Központ támogatásával 50 millió Ft értékben valósult meg a Balneológiai részleg teljes gépészetének felújítása és a kupolás medencecsarnok medencéinek szigetelése és újraburkolása. Mindez része az elmúlt öt évben zajló innovációknak, amelyek eredményeként kétmilliárd forint európai uniós és állami támogatásból a Harkányi Gyógyfürdőkórház átalakult, modernizálódott és a 21. század követelményeinek megfelelővé vált.