8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportUruguay a bronzért csap össze a németekkel

Uruguay a bronzért csap össze a németekkel

Az elődöntőben a hollandoktól, illetve a spanyoloktól elszenvedett vereség után a két csalódott vesztes, az uruguayi és a német válogatott egyformán szépen szeretne búcsúzni a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságtól, vagyis meg akarja nyerni a szombaton 20:30-kor kezdőd bronzmérkőzést.

A jelen erőviszonyai mellett a futballmúlt is inkább német sikert ígér, már csak azért is, mert Németország gárdája korábban háromszor bizonyult jobbnak mindenkori riválisánál a harmadik helyért lezajlott összecsapásain, csupán egyszer kapott ki a kisdöntőben: 1958-ban. Ugyanakkor Uruguay korábbi két világbajnoki bronzmérkőzésén egyformán alulmaradt: 1954-ben Ausztriával, 1970-ben pedig – éppen Németországgal szemben.

„Az elkeseredettség miatt újra kellett építeni, lelket verni a csapatba, és biztos vagyok benne, hogy túltéve magunkat a spanyolok elleni 0-1-en, a bronzmeccsen meglesz bennünk a szükséges összpontosítás, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy jól játsszunk és nyerjünk” – mondta „programbeszédében” Joachim Löw, a Nationalelf szövetségi kapitánya.

A hollandokkal szembeni 3-2-es vereség kábulatából ocsúdó „uruk” abba kapaszkodnak, hogy – a ghánaiak elleni mérkőzésen gólelhárító kezezéséért piros lapot kapott, és az elődöntőt ezért kihagyni kényszerült – Luis Suárez immár játszhat, és a dél-afrikai vb-n 4 gólos Diego Forlánnal együtt komoly veszélyt jelenthet majd a német kapura.

A Löw-legénység is kap azonban erősítést, és szintén a támadósorban: a sárga lapjai miatt a spanyolokkal vívott összecsapáson a lelátóra kényszerült ifjú csatár, Thomas Müller bevetésre kész, és biztos, hogy a kapitány a kezdőcsapatba teszi be szombat este. Maga Forlán nem játszotta végig az elődöntőt, fokozódó combfájdalmai miatt cserét kért, de azóta sokat javult a helyzet. „Bizakodom, hogy szombatra fitt leszek, mert mindenképpen pályára akarok lépni a harmadik helyért” – mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő