13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaA bentmaradás a cél a PVSE kéziseinél

A bentmaradás a cél a PVSE kéziseinél

Az Uniqa-PVSE NB I-es férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője, Danyi Gábor az elmúlt időszakban igen elfoglalt volt. Januárban részt vett a Svédországban megrendezett férfi vb-n, február elején pedig Tatán edzőtáborozott az ifjúsági válogatottal, amelynél edzői feladatokat is ellát.

Szövetségi elfoglaltságai mellett a pécsi együttesre is koncentrálnia kell, hiszen egy kisebb szünet után február negyedikén a PLER KC ellen elkezdődött a tavaszi idény az élvonalban is.

Danyi Gábor a magyar csapat világbajnoki mérkőzésein megtapasztalhatta, hogy milyen az igazán nagy csapatok mentalitása, felkészülése, hiszen a Mocsai-együttes a vb-győztes franciákkal és a világsztárokkal teletűzdelt spanyolokkal is játszott Svédországban.

– A világbajnokság óriási élmény volt számomra. Testközelből láthattam a sportág legjobb játékosait, edzőit. Természetesen szakmai tapasztalatokkal is gazdagodtam, de nem próbálom ezeket átvenni a saját csapatomba, hiú ábránd lenne azt gondolni, hogy ezek a taktikák beválnának nálunk is. Más képességű játékosokból áll a pécsi együttes, mint például Franciaország válogatottja. Játékosaim motiválásával eddig sem volt problémám, de a világbajnokságon ebből is sokat tanultam. Tanulságos volt látni, hogy a legnagyobb játékosok allűröktől mentesen lépnek pályára, készülnek a mérkőzésekre – tekintett vissza a januári világversenyre az Uniqa-PVSE vezetőedzője.

A pécsi együttes újoncként hét ponttal áll a bajnokság alsó régiójában, az idei szezonban az NB I-ben maradás Danyi Gáborék célja.

– Nagyon erős a férfi kézilabda első osztálya Magyarországon. A Veszprém látványosan kiemelkedik a tabellán, mindenkinél jobb játékosállománnyal rendelkezik, hihetetlenül jó gárdát irányít Mocsai Lajos. Nekünk idén a kiesés elkerülése a célunk, viszont a következő idényre már egy stabil középcsapatot szeretnénk összehozni.

A pécsiek december 15-én játszották a legutóbbi hazai meccsüket, a bajnokságot vezető Veszprém látogatott akkor az Uniqa-PVSE-hez. A találkozóra megtelt a Lauber Dezső Sportcsarnok, rengetegen voltak kíváncsiak a sztárokkal pályára lépő Mocsai-együttesre. December óta kisebb pihenőt tartottak a kézilabdázók, amely közben arra is volt idő, hogy frissítsék a játékoskeretet. Mino Martus távozott a pécsi csapattól, ezzel szemben négy játékos is érkezett. Bak Sándor a PLER-ből igazolt az Uniqa-PVSE-hez, a fiatal tehetség, Antal Szabolcs, valamint Császár Ferenc pedig Csurgóról érkezett Pécsre. Ráadásul a magyarok mellett még egy szerb jobbátlövővel is erősített Danyi Gábor együttese.

Az alapszakasz küzdelmeit április elején fejezik be a csapatok, utána három csoportra osztják a bajnokság résztvevőit a rájátszásra, ahova az alapszakasz eredményeitől függően visznek pontokat az együttesek. A rájátszás során az azonos csoportban lévő csapatok ismét megmérkőznek egymással a helyezésekért, a bajnoki címért, illetve a bennmaradásért is. Még sok mérkőzés van hátra az alapszakaszból: pénteken játszik hazai pályán az Uniqa-PVSE, 18 órakor a Lauber Dezső Sportcsarnokban fogadja a Ferencvárost.

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő