A fehérvári szurkolók fizetik ki a 3000 eurós bírságot

A fehérvári hokiszimpatizánsok csapatuk következő két hazai mérkőzésén gyűjtést szerveznek, hogy ne a klub költségvetését terhelje az a 3000 eurós bírság, amelyet az osztrák liga (EBEL) fegyelmi bizottsága szabott ki szurkolói atrocitás miatt.

hirdetés

A Graz 99ers elleni pénteki, és az Olimpija Ljubljanával január 13-án vívandó mérkőzésen az ifj. Ocskay Gábor Csarnok bejáratánál elhelyezett urnákba lehet bedobni pénzt.

Amint azt az Alba Volán Szurkolók Közössége csütörtöki közleményében jelezte: ha mindenki csak egy eurónyi összeget ad, összejön a büntetés törlesztésére a pénz.

A múlt pénteki Red Bull Salzburg elleni bajnokin az egyik hazai néző – akit azóta is keres a rendőrség – a pályára behajolva többször megütött egy vendégjátékost. Az ilyen esetekben a maximálisan kiszabható büntetés 15 ezer euró, de a fehérvári klubnak kevesebbet kell fizetnie, mert korábban egyetlen találkozóján sem volt probléma a biztonsággal.

A fegyelmi bizottság 8000 euróra büntette a hazai csapatot, ebből 3000-t kell törleszteni, a további 5000 euró kifizetését felfüggesztette három hónapra.