7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapAbszolút PécsA Gyermekklinikáért fociztak

A Gyermekklinikáért fociztak

Idén is megtartották a szokásos ünnepek közötti teremfoci tornát Pécsett. Az eddigiektől némiképp eltérő kupát december 29-én rendezték meg a Lauber Dezső Sportcsarnokban,  I. Jótékonysági Terem Gála néven.


Hagyománnyá vált már a baranyai megyeszékhelyen, hogy karácsony és szilveszter között kispályás labdarúgó tornát rendeznek. A jó szokást követve, ám némiképp átalakult formában ezúttal  is számos csapat tette tiszteletét a parketten. Idén ugyanis nem ifj. Dárdai Pál szervezte az eseményt, hanem Vas László és Ábrahám Attila.

Utóbbi név sokaknak ismerős lehet, hiszen egykor hazai és nemzetközi labdarúgó mérkőzéseket is vezetett bíróként. Lapunknak elmondta, hogy a gála sikeresnek értékelhető és komoly alap lehet a későbbiekre. A pécsi közönség pedig számíthat további, hasonlóan nívós tornákra, amelyre sok csapat már most jelezte részvételi szándékát.

A délelőtt az egykori pécsi klasszisokból álló Pécsi Veteránok, az OTP Bank focicsapata, valamint a boros szakma élvonalát képviselő nevekkel (Bock, Gere) felálló Magyar Borászválogatott körmérkőzéseivel indult.

Majd a főként pécsi kötődésű játékosokból és barátaikból álló csapatok 12 órától este 6-ig rúgták a bőrt. Pályára lépett sok egykori kedvenc is:  id. Dárdai Páltól – többek között Márton Gáboron, Bódog Tamáson át- Tököli Attiláig, de láthattuk focizni a 49-szeres horvát válogatott Marko Babicot is.

A játékosok és a szurkolók láthatóan jól szórakoztak. Ezt a 41-szeres válogatott, egykori PMFC játékos Fehér Csaba is így érezte. Elmondása szerint a pécsi teremtornát minden évben fontos eseményként jelöli meg naptárában, hiszen ilyenkor három, számára lényeges dolog együtt van jelen: foci, barátok, jótékonyság.

Az eseményen pedig nagyszámú, igencsak értékes ajándékot sorsoltak ki tombolán, köztük Gera Zoltán dedikált mezét, Szalai Ádám szignózott cipőjét. A sorsjegyek bevételét és a résztvevő csapatok által felajánlott összeget pedig Dr. Molnár Dénes vette át a Gyermekklinika nevében.

Eredmények:
Pécsi Veteránok- OTP Bank 6-5 (3-4)
Borászok- OTP Bank 3-2 (2-0)
Borászok- Pécsi Veteránok 8-3 (2-1)
Videoton- Pécsi Osztrákok 2-2 (1-1) 5-4 büntetőkkel
Pécsi Gienger- Krpan-Babic Akadémia 4-2 (2-2)
Videoton-  Budapest Tom Trans 6-4 (3-2)
Pécsi Osztrákok- Pécsi Gienger 3-6 (0-3)
Krpan-Babic Akadémia-  Budapest Tom Trans 7-2 (4-1)
Videoton- Pécsi Gienger 5-4 (2-1)
Pécsi Osztrákok-  Budapest Tom Trans 7-6 (1-4)
Videoton- Krpan-Babic Akadémia 2-6 (1-1)
Pécsi Gienger- Budapest Tom Trans 6-4 (1-3)
Pécsi Osztrákok- Krpan-Babic Akadémia 3-5 (2-3)

Gólkirály: Krpan és Márton 6-6 góllal

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő