A hajrában bukták el a meccset a PVSK kosarasai

A PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata egy fordulatos és pontgazdag meccsen vereséget szenvedett hazai pályán a DEAC-tól.

Bár a mérkőzés előtt kicsivel derült csak ki, hogy a pécsi kosarasok ellenfelének edzője, Kovács Adrián koronavírusos megbetegedés miatt nem tarthatott a DEAC-cal, vezére hiánya sem viselte meg túlzottan a debrecenieket. Legalábbis a meccsen ebből semmit sem vettünk észre. Mondjuk nehéz is lett volna ilyen finomságokra fókuszálni, ugyanis a pályán, gyakorlatilag negyven percen át óriási csata zajlott.

Bár többnyire a DEAC tudott vezetni, voltak olyan periódusai a találkozónak, amikor csak kapkodtuk a fejünket, szinte azt sem tudtuk, épp kinél van az előny. Hiába azonban a PVSK-nál Funderburk és Lewis ponterős játéka, ezúttal ez kevés volt az üdvösséghez. A vendégek ugyanis még Dragan Alekszics gárdájánál is jobban dobtak ezen a délutánon – ami az összesítésben eső 193 pontot elnézve azért nem kis szó.

Bár a vége 11 pontos vereség lett pécsi szempontból, ez igazából egy egylabdás meccs volt. Amikor az az egy labda pedig megvolt a DEAC-nak, az utolsó másfél percben már csak pécsi erőlködés, sorozatos szabálytalanságok, és vendég-büntetők jöttek egymás után.

Ezzel a PVSK-Veolia 1-3-mal áll, a Kaposvár legyőzése óta sorozatban harmadik bajnokiját veszítette el.

PVSK-Veolia–DEAC 91-102 (19-27, 28-23, 22-26, 22-26)

Kosárlabda-NB I. Pécs, zárt kapuk mögött. V.: Benczúr, Török, Söjtöry.
PVSK-Veolia: RUJÁK 9/3, Demeter, 9/3 FUNDERBURK 25/6, Budimir 7, Meleg 7. Cs.: LEWIS 21/9, Bíró L. 2, BRKICS 11, Dragasevics. Vezetőedző: Dragan Alekszics.
DEAC: MOODY 15/12, Somogyi 9/3, DRENOVAC 26/12, Hines 11, TÓTH Á. 17. Cs.: Molnár M. 4, Guyton, POLYÁK 12/3, MOLNÁR D. 8/6. Megbízott edző: Andjelko Mandics.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés