A hétvégén ér ide a száguldó cirkusz

Mogyoród, 2017. július 27. A Ferrari csapat szerelõi a Forma-1-es Magyar Nagydíj elsõ szabadedzése elõtti napon a mogyoródi Hungaroringen 2017. július 27-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A hétvégén 32. alkalommal kerül sor a Forma-1-es Magyar Nagydíjra a Hungaroringen, ahol folytatódhat a világbajnoki címért harcoló brit Lewis Hamilton (Mercedes) és a német Sebastian Vettel (Ferrari) csatája.

A 20 futamos sorozat félidejénél, 10 versenyhétvége után a négyszeres vb-győztes Vettel előnye mindössze egy pont az összetettben a háromszoros világbajnok Hamilton előtt. Ez nagyrészt annak tudható be, hogy két héttel ezelőtt, Silverstone-ban a brit rajt-cél-győzelmet aratott, miközben 30 éves riválisának a harmadik hely “kicsúszott a kezei közül”, mert két körrel a leintés előtt defektet kapott, kerékcserére kényszerült, s csak hetedikként ért célba.
Nem szabad ugyanakkor megfeledkezni Hamilton csapattársáról, a finn Valtteri Bottasról sem, aki bár kimondva-kimondatlanul második számú versenyzőnek számít a Mercedesnél, idei két futamgyőzelmével és hét dobogós helyezésével “csak” 23 ponttal marad el Vetteltől.

A Hungaroring 31 éves történetében számos kaotikus futamot láthatott már a közönség, s ezúttal sem kizárt, hogy meglepetés-eredmény születik a mogyoródi aszfalton, amelyet a pilóták többsége leginkább a monte-carlói városi pályához hasonlít, igaz, a magyarországi helyszínen nincsenek annyira közel a falak, mint Monacóban.

A 32 éves Hamilton egyeduralkodónak számít a Hungaroringen, tavaly már ötödször nyert Magyar Nagydíjat. Vettelnek ugyanakkor nem a mogyoródi a kedvenc helyszíne: nyolc évet kellett várnia az első diadalára ezen a pályán, ahol csak 2015-ben, már négyszeres vb-győztesként sikerült elsőként célba érnie.

A Magyar Nagydíj programja pénteken 10 órakor kezdődik az első szabadedzéssel, 14 órakor a második, szombaton 11 órakor pedig a harmadik gyakorlásra kerül sor. A rajtsorrendről döntő időmérő edzés szombaton 14 órakor, a 70 körös futam pedig vasárnap 14 órakor startol.

A hétvége eseményeit az M4 Sport élőben közvetíti.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés