A Jégpályáról „vételezte” az áramot a Mecsek LSE

A Műjégpálya rendszeréről illegálisan lekötött áramot használta hosszú éveken át a Mecsek LSE a szomszédos teniszpályák áramellátására, ezzel több százezer forintos kárt okozva a városnak – derült ki a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) vizsgálatából.

hirdetés

Alig egy héttel azután, hogy több feltárt hiányosságról, visszaélésről számolt be a júliusban megalakult PSN Zrt. a jogelőd Pécs Városi Sportlétesítmények Igazgatósága (PVSI) intézményeinek átvétele után, most egy újabb korábbi „turpisságra” derült fény. PSN Zrt. álláspontja szerint a szomszédban működő Mecsek LSE ugyanis a Műjégpályáról illegálisan (a jó a rosszban, hogy legalább szakszerűen…) leágaztatott vezetékből vételezte a teniszpályái üzemeltetéséhez szükséges áramot.

Az egyesület vezetője elismerte az immár évtizede folytatott gyakorlatot, ám állítása szerint a PVSI akkori vezetője erre (szóbeli) engedélyt adott számukra. Írásos nyoma ennek így értelemszerűen nincs, ám ha így is volt, újabb kérdés, hogy az említett vezető mi jogon tehette ezt az önkormányzati intézmény kontójára…

A PSN Zrt. által az E.ON-tól megrendelt szakértői vélemény szerint nagyjából háromszázezer forint értékű áramot használt így el a Mecsek LSE – legalábbis az elmúlt öt évben, amely időszakot a jogszabályok értelmében az áramszolgáltató visszamenőleg vizsgálhatott.

Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója ennek alapján azonnal felszólította a Mecsek LSE-t a lekötés megszüntetésére, a károk megtérítésére, illetve kezdeményezte a személyes felelősség megállapítására irányuló vizsgálatot.

Szűcs Zsolt írása (Pécsi Hírek, PécsMa.hu)