10 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapSportLabdaA jövő felnőtt játékosai is ott voltak a Kossuth téren – GALÉRIÁVAL

A jövő felnőtt játékosai is ott voltak a Kossuth téren – GALÉRIÁVAL

A hétvégén tartotta meg szokásos szezonzáró kosárünnepét a PVSK, amelyen 300-nál is több fiatal sportló mutatta meg az egész városnak, hogy miért is imádja ezt a sportágat.

Az időjárás is kedvezett a PVSK Kosárünnepnek szombaton, hiszen napsütés fogadta az egyesület kosárlabdázóit. Az immáron hatodik alkalommal megrendezett fieszta ezúttal is a Kossuth téren kapott helyet, és bizony köszönhetően az összes korosztálynak meg is töltötték azt élettel. A kicsik egy szezonzáró házi kupán mérték össze tudásukat a térköveken kialakított pályákon, közben pedig dobóversenyre is nevezhetett bárki.

A mellett, hogy a fiatal sportolók számára nagy élmény egy ilyen szabadtéri ünnep, a PVSK számára is fontos az esemény, hiszen ilyenkor is meg tudja mutatni azt, hogy mekkora ereje is van az egyesület szakosztályának. Arról nem is beszélve, hogy az utánpótlás legjobbjai közül – akiket díjaztak is szombaton – többen is gyorsan a klub felnőtt csapatában találhatják magukat. Hogy erre tényleges esély kínálkozik, arra a férfi utánpótlás szakág vezetője, Juhász Olivér lehet a garancia. Vezetőedzőként ugyanis ő fogja vezetni a PVSK NB I. B-s csapatát következő szezonban.

– Mi pécsi kosárlabda utánpótlást nevelünk – mondta el az egyesület honlapaján Juhász. – A pécsi fiatalokat fogjuk előnyben részesíteni. Ha egy adott posztra lesz megfelelő játékosunk az utánpótlásban, akkor nem is keresgélünk tovább. Többen vannak, akik akár az NB I. A csoportra is alkalmasak lehetnek, reméljük két év múlva bizonyíthatják is ezt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő