11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapAbszolút PécsA küzdősportok új iránya Pécsett

A küzdősportok új iránya Pécsett

Nem mindennapi gálán lépnek kötelek közé régiónk legjobb, egyben legfiatalabb kick- boxosai, thai-boxosai és még számos szabályrendszer küzdősportosai december 10-én. A Ring – A Fórum elnevezésű rendezvénnyel a szervezők célja nem kevesebb, mint áthidalni és elsimítani a számtalan szakág és szövetség közötti régi széthúzást, és egy új irányvonalat adni a legkülönfélébb küzdősport-irányzatoknak.

Sárközy Attila (kick-box) és Csonka Norbert (thai-box) személyében két világbajnok fellépő is garantálja a december 10-én délelőtt tíztől este nyolcig tartó, a fentiek mellett az MMA és a K-1 szabályrendszer legkiválóbb, nemzetközi hírnevű hazai sztárjait felvonultató meghívásos gála nívóját – de a sportágat kedvelők előtt bizonyára a kempós Szűcs Gergő vagy a válogatott kerettag Makai Renátó neve is ismerősen cseng.

Ahogy Grász Igor Adamovics, a rendező Maxi Club tulajdonosa, az esemény promótere említi, a Ring – A Fórumot egy hosszabb távú törekvés főpróbájának is tartják. A különféle szakágak „összebarátkoztatása” mellett a hagyományosan nívós dél-dunántúli küzdősport-életet szeretnék még jobban felpezsdíteni, így a hat profi összecsapást is úgy szervezték, hogy régiónk legjobbjai is megmutathassák erejüket-ügyességüket a sztárokat felvonultató küzdelmek során.

A pécsi Széchenyi Gimnázium tornacsarnokában a szervezők egy vérbeli gála minden eszköztárát felvonultatják a nézők szórakoztatására, ám a profi fény- és hangtechnika, a színpadi show-elemek mellett a fő attrakciót persze a kőkemény rúgások-pofonok jelenthetik majd. A különben ugyancsak nem simogatós kick- és thai-box mellett ugyanis a K-1 és az MMA (Mixed Martial Arts) szabályai szerint is összecsapnak a legkeményebb férfiak. Márpedig e két szakágban valóban „csontropogtató” a harc, utóbbiban például védőfelszerelés nélkül, minden testfelület teljes erejű ütéssel és rúgással, álló és földharcban egyaránt támadható.

A szervezők szerint örömteli, hogy a gálához sikerült megnyerni szinte valamennyi pécsi küzdősportklub támogatását, a szakmai hátteret elsősorban a két elitegyesület, a DOZSO SE és a PTE RFC, illetve ezek vezetője, Heckenberger Iván és Horváth László adja.

A december tizedikei küzdősportnap további érdekessége, hogy a már befutott profik mellett nem feledkeznek meg a jövő reménységeiről sem: a délelőttre tervezett Mikulás-kupán a legfiatalabb „harcospalánták” közül néz majd farkasszemet egymással tíz kiválasztott pár. A juniormeccseken akár már nyolcéves kortól ringbe szállhatnak a fiatalok – és ahogy a szervezők előrejelzik, senki se legyintsen e korosztály hallatán, mert a legügyesebbek – korukra szabott védőfelszerelésekkel persze – igenis nagyon keményen odateszik már magukat az összecsapások során.

A kétezer forintos napi belépő már elővételben is megvásárolható – a gálával kapcsolatos bővebb információ pedig a http://www.maxiclub.hu/programok.php?id=1 internetoldalon olvasható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő