A megszűnés szélén a PMFC női csapata

Pécsnek két női labdarúgócsapata is van: a PVSK az előző idényben a női NB II. ötcsapatos Nyugati-csoportjában a harmadik helyen végzett, a PMFC pedig az NB I-ben kiharcolta a bennmaradást, ezért elméletileg az ősztől is ott indulhatna.

Fotó: pmfcnok.hu

Elméletileg. Ugyanis információink szerint a klub tulajdonosa, Matyi Dezső nem szán több pénzt a női labdarúgásra, ezért megszűnik a szakosztály. A férfiak NB I-es tagsága ugyan rengeteg pénzbe kerül, de a hölgyek sokkal kevesebből gazdálkodtak eddig is. Úgy tudjuk, az edzői gárda és a női szakosztály vezetősége még nem tudta összeszedni az induláshoz szükséges összeget, ezért valószínűleg nem indulhatnak a legmagasabb osztályban.

A futballista hölgyek nagyon letörtek a hír hallatán, nem értik, hogy miért küzdöttek a bennmaradásért egész évben, ha most mégsem nevezhetnek az NB I-re. Lőrincz Sándor vezetőedző az üggyel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, azt mondta, szakmai kérdésekről szívesen beszél, a többi a vezetőség dolga.

Bérczy Balázs ügyvezető is csak annyit mondott az üggyel kapcsolatban lapunknak, hogy még nincs végleges döntés, folynak az egyeztetések a vezetők között.

A fenti hír azért is furcsa, mert bár a nyugati és a hazai labdarúgás összehasonlítása e téren is vitákra adhat okot, a tendencia ott éppen ellentétes irányba mutat a PMFC-nél most kialakulóban lévővel. A patinás klubok ugyanis férficsapataik mellett egyre nagyobb számban működtetnek női együttest is – a hölgyek (egyben családanyák) bevonása a klub életébe ugyanis nem elsősorban sportszakmailag, sokkal inkább anyagilag megtérülő befektetésnek bizonyul.

Velük ugyanis az egész családot hosszú távra a klubhoz kötik, a közös meccsre járástól kezdve a stadion éttermében történő étkezésen át a millió reklámtárgy megvásárlásáig – ehhez persze nálunk ez utóbbi infrastruktúrát is ki kellene előbb építeni.

Tasi Tímea írása.

Hirdetés