5 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaA nagy fogyás Pécsen

A nagy fogyás Pécsen

Két igazán „súlyos egyéniség” két hónap alatti harminc kilós fogyásának krónikája mellett igazi fitneszsztárok, köztük Béres Alexandra, a Pécsi Sasok és a FitnexX edzéseivel is ismerkedhet, sőt be is szállhat a programba bárki, ha március 29-én kilátogat az Expo Centerbe a Magyar Kupa mellett nyílt napot is magába foglaló aerobik hétvégén.

Katus Tamás, a Pécsi Sasok korábbi négyszeres világbajnoka ma (többek között) a tornaszövetség aerobikszakágának elnökeként fáradozik a sportág, az egészséges életmód népszerűsítésén. Ennek jegyében számtalan bemutatót és versenyt szervezett már, március 29-30-án pedig Pécsre is visszatérőként érkezik a pécsi Forma Fitt SE-vel közösen tető alá hozott aerobik Magyar Kupával. A pécsieket ugyanakkor ismét nemcsak nézőként várják Expo Centerbe, hiszen a versennyel párhuzamosan nyílt napot is tartanak.

Szombaton, azaz 29-én 10-16 óráig egymást váltó edzők várják a különféle mozgásformák kedvelőit, az alakformáló aerobiktól a kangoon és az X-Fighton át Béres Alexandra súlykontrolljáig bezárólag. Az esemény egyik különlegessége lesz, hogy egy „kevésbé fitneszes alkatú” fiatalember is nyilvánosság elé áll – ő épp azt szeretné saját példájával illusztrálni, hogy hosszú esztendők jelentős túlsúllyal terhelt életvitelébe sem feltétlenül kell véglegesen beletörődni, a sportos életmódváltás sohasem késő. Az ugyancsak Katus Tamás által az idén január elején útjára indított formabontó és példamutató célzatú kezdeményezés nyomán ugyanis két pécsi férfi (akkor 190 és 155 kilósak) kezdett bele egy olyan tréningbe, amelynek a szakmai hátterét négy fitneszklub – Pécsi Sasok Mozgásközpont, Mecsek Fitness, FitnexX, Balance Fitness) szoros összefogása adja.

edzés, kondi, fitness

Fazakas András és társa – aki egyelőre tartózkodik a nagy nyilvánosságtól – e négy klub kimondottan számukra előírt, egymástól is sokban eltérő speciális tréningjeit látogatja ugyanis bő két hónapja, klubonként kéthetes váltásban, a megfelelő étkezési tanácsok betartásával persze. Ahogy Fazakas András fogalmaz, az ő súlyukkal és nem utolsó sorban eddigi életmódjukkal nem kis feladat volt az átállás a mindennapos, napi több órás aktív mozgásra. Ám ahogy a Facebookon naponta vezetett, élvezetes és tanulságos blogjában is fogalmaz, hamar kiderült, hogy sokszorosan megérte. Egyrészt március elejére mindketten több mint 30 kilót (!) adtak le kezdősúlyukból, olyan „apró” sikerélményekről nem is beszélve, mint hogy ő a januári nullához képest már tíz fekvőtámaszt tud lenyomni és a futópadon is megsokszorozta a kibírt távot.

Legalább ilyen fontos ugyanakkor, hogy a netes és a személyes közösségi térből érkező visszajelzések szerint jó példájuk nagyon ragadós, vagyis sokan kimondottan az ő kitartásukból erőt merítve igyekeznek sportosabb, egészségesebb életmódra váltani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő