A Pécsi Balett társulata is home office-ban dolgozik

Már a Pécsi Balett társulata is átállt a home office-ra. Kovács Zsuzsanna balettmesternő vezetésével a táncművészek online végzik el a napi kötelező balettgyakorlatot otthonukban, továbbá az ő ajánlása alapján, kortárs-modern tréningen is részt vesznek – derül ki a Pécsi Balett összefoglalójából.

hirdetés

Mint írják, sokan követik Földi Béla óráit, akinek igazán hálás lehet most a hazai táncszakma. Ezen kívül jóga, pilates, képességfejlesztés, nyújtás, erősítés, relaxáció teszik változatossá az otthoni munkát a pécsi táncosok számára.

Napi szinten kötelező a repertoárismétlés, a szerepei áttekintése. A munkát írásban és egy összevágott videófelvétellel dokumentálják hetente.

Vincze Balázs, a társulat művészeti vezetője a nehéz időszak kapcsán a következőket mondta:

„Rendkívül fontos, hogy fizikailag és mentálisan is karbantartsák magukat táncművészeink és előadásra kész állapotban legyen társulatunk folyamatosan, hiszen bármikor újraindulhat az élet. Lényeges szempont továbbá a sérülés lehetőségének elkerülése is. Ezért napi kapcsolatban vagyunk egymással a közösségi médiában, telefonon és e-mailen. Senkinek sem könnyű ez a helyzet, annak pedig különösen nehéz, akinek a mozgás a hivatása, a lételeme. Szerencsére mindenkinek sikerült kialakítani a napi rutint, sőt, jut idő extra feladatokra is. Próbáljuk a maximumot kihozni ebből a szituációból. Fegyelmezettek vagyunk és pozitívak”.