8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapSportA pécsi kemény legényeknek is helyén van a szívük

A pécsi kemény legényeknek is helyén van a szívük

Szervezett szurkolói csoport. Mi jut erről eszébe? A többségnek biztos nem a jótékonykodás. Pedig a PMFC B-közepesei már többször rácáfoltak az előítéletekre, legutóbb például Kárpátalján segítettek.

Egy jól működő, patinás focicsapatért rajonganak a helyiek, a klub pedig hozzátesz a körülötte élő közösség életéhez. A PMFC mindig igyekszik társadalmi felelősséget vállalni, de legalább ennyire fontos, hogy Pécsen a szurkolók is hasonlóan gondolkoznak.

A Munkás-drukkerekben még biztosan élénken él az előző szezon utolsó mérkőzése, illetve az azt nem sokkal megelőző szimpátiatüntetés. Először ott lehetett látni a fekete „Munkás” feliratú pólókat, amikből a PMFC szurkolói csoportjától, a Szélsőséges Alternatívától közel 400 darabot vásároltak a szimpatizánsok, játékosok.

A kezdeményezés célja azonban nem csak az egységes megjelenés volt, a pólókból befolyt profitot ugyanis a miskolci szurkolókkal közösen kárpátaljai magyarok támogatására ajánlották fel a pécsiek.

mezlicit_gyoztesei - j
A mezlicit győztesei.

A két város drukkerei összesen 1 millió forintot gyűjtöttek össze, amelyből Nagyborzsova és Halábor lakóinak segítettek. Az adományokat december 4-én személyesen adták át a települések lakóinak.

A két faluban főként élelmiszerből álló ajándékcsomagokat kaptak a rászorulók, de a Munkás-drukkerek néhány speciális meglepetéssel is készültek. Vittek mesekönyveket, PMFC-sálat, néhány Pécsről szóló kötet és 2-2 magyar zászlót is.

– Hogy miért pont az ottani magyaroknak segítettünk? Komoly gondban van a térség. Az emberek nagy része falusi turizmusból él, de az ukrán-orosz harcok kezdete óta kevesen mernek oda utazni, pedig a csatározások nagyjából ezer kilométerre zajlanak a térségtől – mondták el a B-közepesek, akik kiemelték, köszönetet mondanak azoknak a PMFC-szurkolóknak, akik a póló megvásárlásával támogatták az akciót.

Nem ez volt azonban az első alkalom, hogy a Szélsőséges Alternatíva segített. Októberben ők ajánlották a legmagasabb összeget a PMFC mezlicitjén is, ami egy súlyos betegséggel küzdő korábbi labdarúgóhoz került.

A szurkolók elárulták, további ruhák gyártását is tervezik, ezért érdemes lesz figyelni a Facebook-oldalukat, amelynek létrehozását az is indokolta, hogy „tűzben akarják tartani” a pécsieket a Baranya megyei első osztályban is. Jótékonykodás terén új céljuk egyelőre még nincs, de tervezik, hogy folytatják majd ezt a hagyományt is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő