A pécsiek nyilaitól ments meg, Uram, minket!

A napokban ért véget a profi darts világbajnokság, amit több sportcsatorna is élőben közvetített. Pécsen azóta is izzanak a vonalak a darts egyesületnél. 

Az egyik legolcsóbb sport, mindenki játszhatja, hiszen ehhez mindössze egy tábla és három nyíl szükséges. Alapelve is igen egyszerű: dobj minél több pontot ügyesen bizonyos távolságról úgy, hogy beletalálj az annál kisebb zónákba.

Rőczei Norbert, a Pécsi Darts Club elnöke szerint a darts népszerűsége Pécsen is rohamosan nő: 2007-ben még csak néhányan voltak, most pedig már félszáz tagot számlál az egyesület. A növekvő népszerűség oka a klub marketingjén túl a televíziós közvetítésekben keresendő, hiszen a tavalyi Premier League után és a most lezajlott világbajnokságot követően is izzanak telefonok, és sokszorosára emelkedett Facebook-oldaluk követőinek száma is – mondta az elnök.

Ez más, korábban kevésbé elterjedt játék  – így a póker vagy a snooker – esetében is történt. Mivel szórakoztatóak a közvetítések, így izgalmasak még azok számára is, akik éppen akkor kapcsolódnak be. Idővel a szabályokra is könnyedén rá lehet jönni a kommentátorokat hallgatva.

pécsi darts club

Folyamatosan fejlesztenek a városi csapatnál, és számos amatőr tornát is szerveznek, ez is oka a sport iránti egyre növekvő érdeklődésnek.

– Egy lelkes tag a teljes baráti körét is megfertőzheti a darts szeretetével – mondta az elnök.  Nem véletlenül, hiszen a tavalyi esztendő a klub fennállásának legsikeresebb versenyévada volt, számos trófeát begyűjtöttek, és a magyar válogatott bő keretében is jegyezhetnek már pécsi játékost.

Az elnök egyúttal azt is elmondta, hogy január 23-án, szombaton amatőr versenyt szerveznek, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak a legfiatalabbaktól a legidősebbekig, hiszen kortalan sportról van szó.

pécsi darts club 3

A Pécsi Darts Clubról edzéseit minden kedden és csütörtökön tartja, 17 órakor, a Mária utca 9. szám alatt. Bővebb információk a klubról, versenyekről, az egyesület honlapján: www.pecsidartsclub.hu

Hirdetés