11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportLabdaA PMFC Dibusz Dénessel közösen hirdetett jótékonysági licitet

A PMFC Dibusz Dénessel közösen hirdetett jótékonysági licitet

Az NB II.-ben szereplő labdarúgócsapat U14-es kapusának, Supák Máténak az öccse, a 7 éves Supák Gergő súlyos idegrendszeri betegségben szenved. Az ő megsegítésére hirdetett meg jótékonysági licitet a PMFC, amelyhez a csapat korábbi kapusa, a Ferencváros válogatott hálóőre, Dibusz Dénes is csatlakozott.

Supák Gergőnél négy évvel ezelőtt diagnosztizálták a Neuralis Ceroid Lipofuscinosis (NCL) 7-es típusát. Ennek következtében Gergő önállóan képtelen járni, ülni, de még beszélni is. Terápiás gyógykezelései ugyan nagyon jó hatással vannak fejlődésére, azonban ezek mindennapi biztosítása komoly terhet jelent a család számára – írja a PMFC honlapja.

Mivel a klub számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, nem is volt kérdés a PMFC vezetői részéről, hogy megpróbálnak segíteni a beteg gyermeknek és családjának.

Ezért jótékonysági licitet indított a csapat, amelynek keretében a minden játékos által aláírt eredetei mezre lehet megtenni az ajánlatokat. A kezdeményezéshez a Ferencváros együttesének válogatott kapusa, a pécsi Dibusz Dénes is csatlakozott. Ő a Bajnokok Ligájában, a Barcelona ellen használt, aláírt kapuskesztyűjét ajánlotta fel.

A licit ma indul, a kikiáltási ár mind a két relikvia esetében 25 ezer forint. Licitálni a [email protected] email címen lehet a relikvia, a rászánt összeg, a név és a telefonszám feltüntetésével. Az aukció február 14-én, 12 órakor zárul, a befolyt összeg egészét Supák Gergő gyógyulása érdekében ajánlja fel a PMFC és Dibusz Dénes.

Bővebb információt a pmfc.hu-n olvashatnak

Fotók: pmfc.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő