8 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapSportA PTE ezúttal csak rendezi a MEFOB-döntőt

A PTE ezúttal csak rendezi a MEFOB-döntőt

Az egész napos játékot pár percre megszakítva, kedden kora délután dr. Páva Zsolt polgármester rövid köszöntővel ünnepélyesen is megnyitotta az egyetemisták-főiskolások idei futsalbajnokságának pécsi országos döntőjét.

A 2015/16-os futsal MEFOB Final Fourra ezúttal a lányoknál a Testnevelési Egyetem, Az ELTE, a Debreceni Egyetem és a Nyugat-Magyarországi Egyetem (Szombathely), a fiúk közül az Óbudai Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem gárdái kvalifikálták magukat.

Ahogy Hári József, az F4-es rendezési jogot pályázat útján immár másodszor elnyerő PTE Sportiroda vezetője fogalmazott, az öröm mellett a mai nap azért szomorú is kissé számára, mert pályázatuk benyújtásakor még a nem mellesleg az NB II. középcsoportjában listavezető PTE-PEAC futsalcsapata is versenyben volt a fináléba jutásért; és főként, mert egy olyan együttes ütötte el őket a továbbjutástól, amelyről később, de sajnos csak az óvási határidők lejárta után kiderült, hogy egyik legjobb játékosuk jogosulatlanul lépett pályára…

A pécsi torna nyitónapján, kedden a helyosztókat és az elődöntőket rendezték meg a Lauber Dezső Sportcsarnokban – amikor dr. Páva Zsolt kora délután a parkettre lépett, és a város nevében örömét fejezte ki, amiért Pécs egy újabb rangos sportesemény házigazdája lehet, majd hivatalosan is megnyitotta az eseményt, a hölgyeknél az ELTE-sek, a fiúknál az óbudaiak már a fináléban tudhatták magukat.

Ezt követően kedden a további elődöntőkkel, majd szerda reggel 9-től a finálékkal folytatódik, illetve zárul az idei futsal MEFOB-döntő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő