8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaA PVSK nem érti, és visszaperel

A PVSK nem érti, és visszaperel

„A PVSK 92 esztendős történetének legsúlyosabb, egyben legméltánytalanabb támadása ért bennünket, ráadásul dokumentumokkal alátámaszthatóan, tételesen cáfolható, igaztalan vádakkal, úgyhogy a Dél-Dunántúl legnagyobb sportegyesületének teljes tagsága nevében mondom, értetlenül állunk Fogarasi Gábor vádaskodása előtt” – foglalta egy bevezető mondatba véleményét Czerpán István ügyvezető elnök az eset kapcsán szerda délben tartott sajtótájékoztatón.

A klubnak a város sportéletében elfoglalt kiemelkedő helyét, az utóbbi évtizedekben elért sikereit, a sportolók, edzők, sportvezetők által elvégzett rengeteg áldozatos munkát méltató további mondatai után Czerpán István a 14-ből a sajtótájékoztatón ugyancsak megjelent kilenc szakosztályvezetőjüknek adta át a szót.

Ők saját sportágukra vetítve egyenként cáfolták meg a jobbikos képviselő vádjait, beszámolva arról, hogy csak náluk milyen folyamatos ellenőrzési és elszámoltatási rendszer működik a támogatásokról, és hogy ennek ők mindig mindenben megfeleltek. Egyikük hozzátette: a támadás annál is fájóbb, mert „saját köreikből” érkezett, Fogarasi Gábor ugyanis egykor maga is a PVSK labdarúgó-palántái sorában rúgta a labdát.

A legkeményebben De Blasio Antonio vízilabda-szakosztályvezető fogalmazott, szerinte bűn lenne nem kimondani, hogy az egész „balhé” mögött anyagi érdekek húzódnak meg: „bizonyos köröknek” ugyanis érdekükben állhat a PVSK besározása, ezen keresztül anyagi forrásaik csorbítása, az így felszabaduló önkormányzati, illetve szponzori támogatásra ugyanis éppen ők pályáznának…

Az ügyvezető elnök ezt követően hangsúlyozta, hogy a PVSK nemcsak az önkormányzati, hanem az állami és pályázati támogatási összegekről is mindig rendre az utolsó fillérig elszámolt az erre feljogosított szervezetek – például az APEH vagy az ügyészség képviselőinek.

Zárszóként a PVSK által felkért ügyvéd, dr. Molnár Péter foglalta össze a „tényállást” és az egyesület tervezett lépéseit.

Ahogy fogalmazott, a vonatkozó jogszabályokat alaposan áttanulmányozva már afelől is kétségei támadtak, hogy a „jogosulatlan gazdasági előny megszerzése” mint vád, egyáltalán alkalmazható-e erre az esetre, ám ennek eldöntése majd a feljelentést befogadó szervek jogköre lesz.

Az viszont biztos, hogy a PVSK az alaptalan vádaskodásra legelső válaszként a jó hírnév megsértéséért feljelentést tesz Fogarasi Gábor ellen, amelyet a későbbiekben – a fejlemények és következmények függvényében – valószínűleg anyagi kártérítési igénnyel is kiegészítenek majd. A képviselőre emellett szerinte saját feljelentése folyományaként valószínűleg a „hamis vád” büntetőjogi következményei is visszahullanak majd.

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő