5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportLabdaA PVSK új csapata elkezdte az alapozást, kimondott cél a feljutás

A PVSK új csapata elkezdte az alapozást, kimondott cél a feljutás

A PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata ma megkezdte a felkészülést a szeptember 24-én rajtoló NB I. B-s bajnokságra. A nyáron válogatott játékosokat is szerződtető csapatnál hivatalosan is a feljutás kiharcolása a cél.

Ahogyan arról a nyár folyamán beszámoltunk, a PVSK-nál nem tartott sokáig a letargia az A csoportos kiesés miatt. A klub vezetői nagyon hamar elkezdtek ugyanis egy új csapat felépítésén dolgozni. Egy olyan csapatén, amely eséllyel veszi majd fel a harcot a feljutásra.

Ha a neveket nézzük, igen masszív keret alakult ki. A korábban a válogatottban is pályára lépő centerek, Horti Bálint és Juhos Levente megszerzése extrának mondható, mint ahogyan az évtizedes élvonalbeli tapasztalattal rendelkező irányító, Halász Ákos leigazolása is telitalálatnak tűnik. Antóni Csanád, Füzi Róbert, Bíró Levente és Kocsis Zalán szerződtetése is előremutató, a tavalyi csapat kapitánya, Bíró Levente pedig maradt a PVSK-ban. Ők, néhány fiatal tehetséggel kiegészülve valóban ütős csapat lehetnek, főleg, hogy hamarosan még egy légióssal is erősödni fog a gárda.

Horti Bálint (balra), Halász Ákos (középen) és Juhos Levente az új szezon PVSK-jának erősségei lehetnek

Ma reggel találkozott a keret, ahol a klub vezetői mondtak néhány szót. Czerpán István a PVSK elnöke, Máté János a PSN Zrt. vezérigazgatója (a város, mint kisebbségi tulajdonos képviselője a csapat mellett) és Bán Gábor ügyvezető igazgató is kimondta azt, amit azért eddig is sejtettünk: a PVSK-Veoliának meg kell nyernie a B csoportos bajnokságot, és fel kell jutnia ismét az élvonalba. Mindeközben már azon is dolgozik a vezetőség, hogy hosszabb távon is biztosított legyen a háttér, azaz egy feljutás se átszálló jegy legyen csupán az első osztályba.

A következő hetek mindenesetre az fizikális felkészítésről szólnak majd, az első edzőmeccset augusztus 26-án fogja játszani az együttes. A szeptember 24-én rajtoló B csoportos bajnokság előtt két felkészülési tornán – a hazai PVSK Kupán és egy eszéki tornán – is részt vesz majd a gárda.

Fotók: Rónási Márton / PVSK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő