A Szolnokot látja vendégül szerdán a PVSK-Füszért

Tovább folytatódik a nehéz széria a PVSK-Füszért csapatánál. Sorrendben a negyedik együttessel mérkőznek meg az élmezőnyből Petik Attila tanítványai. A Vasas, Szeged és a Honvéd után szerdán (március 7.) 20 órakor az ötödik helyen álló Szolnokkal ellen szállnak medencébe a pécsiek.

Nincs sok ideje pihenni a pécsi pólósoknak, a szombati bajnokit követően szerdán ismét medencébe szállnak. Ez alkalommal a Honvédot egy ponttal követő Szolnokot látja vendégül a PVSK-Füszért. A jelenleg ötödik helyen álló szolnoki együttes fizikálisan és technikailag is jól felkészített csapat, így a hazaiaknak nem lesz könnyű dolguk a vízben.

Cseh Sándor csapata nem csak a hazai bajnokságban, hanem a nemzetközi porondon is jól szerepel. Az Európa-kupában mindkét selejtező csoportjukat megnyerték, majd az orosz ellenfeleken is sikeresen túl léptek. A nyolcad döntőben a Csehovot, a negyeddöntőben a Kazanyt győzték le. Az elődöntőben a spanyol CN Sabadell ellen vívhatják ki a döntőbe kerülést. (Az első mérkőzésen Spanyolországban 9-8-ra maradtak alul, így a március 14-i szolnoki visszavágón reális esélyük van a fináléra.)

A bajnokságban eddig 12 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség a mérlegük, legutóbb a Ferencváros győzték le magabiztosan 15-5-re hazai pályán. Csapatunk az elmúlt időszak pontszegénysége miatt lecsúszott a tabellán, az a Kaposvár felett aratott győzelmével el tudott mozdulni az utolsó helyről.

A két együttes idén már háromszor találkozott, a Magyar Kupa küzdelmekben és egyszer a bajnokságban is. A Magyar Kupában a Szolnok a baranyaiakat. Legutoljára bajnoki találkozón, november 19-én csaptak össze a felek.

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – PVSK-Füszért

12-7 ( 2-1,3-2,3-2,4-2)

A PVSK-Füszért a következő mérkőzését március 10-én, szombaton 19.00 órától játssza a Kaposvár ellen.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés