13 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportLabdaA válogatottba hívták Márton Gábort

A válogatottba hívták Márton Gábort

Nem kell kétségbeesniük a PMFC-drukkereknek, nem a távozó Bernd Storckot váltja a piros-feketék vezetőedzője, a korábbi játékos a magyar jubileumi válogatottba kapott meghívót. Márton végigjátszotta az ukránok elleni meccset, ám 3-1-es vereséget szenvedtek.

Először május végén, Ungváron csapott össze egymással a jubileumi magyar és az ukrán válogatott. A meccs apropója az volt, hogy 1992-ben északkeleti szomszédjaink éppen ellenünk játszották első tétmeccsüket független államként.

Akkor a mieink 3-1-re nyertek, a sors pikantériája, hogy Ukrajna 25 évvel később mindkétszer ugyanilyen arányban vágott vissza klasszisainknak.

A MAC-pályán rendezett összecsapáson a magyarok a Brockhauser – Szélesi, Mészöly G., Telek, Keller – Márton G., Illés, Halmai, Détári – Lisztes, Tököli kezdőcsapattal futottak ki a jóval fiatalabb sárga-kékek ellen. Állapítsuk meg, nem hangzik rosszul ez a névsor.

Két egykori pécsi játékos is helyet kapott tehát Gellei Imre tizenegyében. Ráadásul becsületgólunkat Tököli Attila szerezte, de a találatban fontos szerepe volt a végig a pályán tartózkodó Márton Gábornak is.
– Óriási élmény volt együtt lenni a régi játékostársakkal, közülük néhánnyal egy klubban fociztam, vagy a válogatottból ismerjük egymást. Az idő vasfoga meglátszott, ennek ellenére voltak szép dolgok. Sokkal jobban éreztem magam, mint az első, Ungváron lejátszott jubileumi meccsen. Akkor tíz perc után le kellett jönnöm a pályáról sérülés miatt, most viszont végig játszottam, illetve az én lövésem nyomán született a gólunk – nyilatkozta az esemény kapcsán Márton Gábor.

A PMFC trénere hozzátette, szívesen szerepelne a továbbiakban is a magyar öregfiúk-válogatottban. A margitszigeti találkozót a helyszínen tekintette meg Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is, akinek tetszettek a látottak, és jelezte, a szövetség törekedni fog rá, hogy minél több hasonló mérkőzést szervezzenek le.

JUBILEUMI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Ukrajna 1-3 (0-1)
Margitszigeti Atlétikai Centrum, 500 néző. V: Németh Á. (Ring, Szécsényi)
Gólszerző: Tököli ill. Vorobej (2), Nazarenko

Hétről hétre lép előre a PMFC

Hol van már az a gyenge rajt? Újabb hét telt el, újabb helyet ugrott előre a pécsi labdarúgócsapat az NB III. Közép-csoportban. Koller Krisztiánék a 11. fordulót már a 2. helyről várták, mindössze egy ponttal lemaradva a Dunaújvárostól.

Hármat lőtt egy félidő alatt

A 10. körben úgy rámoltak be 7 gólt Makón, hogy az eredmény még a vendéglátókra nézve is hízelgő volt. A mecsekaljaiak támadójára, Kónya Dávidra is csak az első félidőben volt szükség, a szünettől már pihentette őt Márton Gábor, igaz, ennyi idő alatt is mesterhármast ért el.

– Az volt a terv, hogy rájuk megyünk és nem engedjük kibontakozni őket. Az első két gólom visszafoghatta őket, mi pedig belelendültünk. Jó volt a helyzetkihasználásunk, de azért még rúghattunk volna párat – nyilatkozta az idősebbik Kónya testvér.

Nem csoda, hogy a vezetőedző is elégedett volt:
– Jól játszott a csapat, a kéréseimet száz százalékig betartották a játékosok. Mi voltunk a meccs esélyesei, az első perctől kezdve el akartuk dönteni a meccset, ezért is támadtuk le őket már a saját kapujuk előtt. Hasonszőrű riválisaink kínlódtak itt, Makón, mi pedig úgy arattunk ilyen sima diadalt, hogy még egy rakás helyzetet ki is hagytunk, ezért jár a gratuláció – nyilatkozta Márton Gábor.

Bischoff is címeres mezben

Ismét meghívót kapott az U16-os magyar válogatottba a PMFC játékosa, Bischoff Marcell. Az ötnapos összetartás során nem csak edzések várnak rájuk, kétszer összecsapnak az osztrákokkal is. Az első meccsen nagy verésbe futottak bele Preisinger Sándor tanítványai, hiszen 5-0-ra kikaptak. A pécsi futballista a 71. perctől volt pályán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő