9 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapSportA versenyről vitték kórházba a pécsi triatlonversenyzőt

A versenyről vitték kórházba a pécsi triatlonversenyzőt

Karrierje során először kellett kórházba vinni egy versenyről a triatlonos Bicsák Bencét, aki szombaton a világbajnoki sorozat hamburgi állomásán sérült meg.

A 23 éves versenyző – aki a ranglistákon messze a legelőkelőbb helyen áll a magyarok közül – az MTI-nek elmondta: a hamburgi kórházban a röntgen megállapította, hogy nincs törése, az ultrahangos és MR-vizsgálatra viszont csak Magyarországon kerül majd sor.

– Apukám és anyukám is orvos, Zalaegerszegen várnak még rám vizsgálatok, de a kezdeti sokk már elmúlt. Az a fontos, hogy törésem és komolyabb szakadásom sincs, bicegve pedig sétálni is tudok – árulta el Bicsák Bence, aki hétfőn utazik haza Hamburgból. Hozzátette: versenyzői karrierje során már többször bukott kerékpárral, de a mostani volt a legnagyobb.

– Ezt megelőzően egyszer már ültem mentőben is, de kórházba most vittek először. Ott öt órát feküdtem a hordágyon, amíg sikerült összevarrni a sérült térdemet – közölte. A balesettel kapcsolatban elmondta: esélye sem volt elkerülni a bukást, hiszen előtte és mögötte is estek.

– A kanyarban kicsúszott egy társam, és többeket vitt magával. Mivel bolyban haladtunk, az érkezők sem tudták elkerülni az esést. Én próbáltam megkapaszkodni a kordonban, nem átesni másokon, ami sikerült is volna, ha egy összeillesztés nem találja éppen telibe a térdemet – emlékezett a triatlonos, aki először nem is érezte, hogy milyen nagy a baj. –  Azonnal felálltam, hogy megkeressem a kerékpáromat, és menjek a többiekkel. Először a bringámat láttam meg, majd a térdcsontomat a felszakadt bőr alatt, utána aztán jött a fájdalom is – mondta Bicsák, akinek elszállítását nehezítette, hogy a mentősök egy ott parkoló kamiontól nem tudták azonnal elvinni.

A triatlonos elárulta: a sérülés miatt csak az edzésprogramja változik – napokig úszni, kerékpározni és futni sem tud –, de nagyon bízik benne, hogy a versenyszezonját nem érinti.

– A következő feladat jövő hét végén vár rám, amikor Edmontonban lesz vb-verseny. A tervek szerint oda vasárnap indultunk volna, de biztosan csúszik a rajtunk, mert a varratot csak valamikor utána lehet kiszedni – mondta a triatlonos, aki Kanadából haza sem jön, hanem az Egyesült Államokban készül a tokiói olimpiai tesztversenyre, amit augusztus közepén rendeznek.

Bicsák sérülése miatt a magyar csapat nem tudott elindulni a vasárnapi vegyes váltó világbajnokságon, amit azért is nagyon sajnál a versenyző, mert jó formában érezte magát.

– Az erőnléti edzések mellett idén is sokat utaztunk, viszont Hamburg előtt már gyorsítottunk és iktattunk be regeneráló időszakot is. Ennek köszönhetően nagyon jó erőben éreztem magam. Hamburgban nem a saját úszódresszemben versenyeztem – hanem kölcsönkapottban, mert az enyém a bemelegítésnél elszakadt –, ez meglátszott az eredményemen. A kerékpározás során viszont tekertem az élen is, aztán jött volna az erősségem, a futás, de sajnos már nem derülhetett ki, hogy mindez mire lett volna elég a végelszámolásnál – mondta Bicsák, aki a sportágban első magyarként szerzett érmet a vb-sorozatban, amikor május közepén harmadikként zárt a jokohamai futamon.

A pécsiek versenyzője a világranglistán a 16. helyen áll, a vb-sorozatban viszont a 9., míg az olimpiai kvalifikációban a 10. pozíciót foglalja el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő