A világ legjobb modellvitorlásai versenyeznek a Pécsi-tavon

Megkezdődött a vitorlások világversenye Orfűn!

Média futammal és felmérésekkel folytatódott a tegnap elkezdődött XIX. Naviga RC Sailing WC modellvitorlás világbajnokság az orfűi Pécsi-tavon.

hirdetés

A HírTv Reggeli járat című műsora jelentkezett élő adással az orfűi vitorlás klubból, majd 11 órától egy média futam segítségével mutatták be a szervezők az újságíróknak a modellvitorlás versenyzést. A média futamot ifj. Csóka Lászlónak sikerült megnyernie.

Megkezdődött a vitorlások világversenye Orfűn!
Megkezdődött a vitorlások világversenye Orfűn!

A sajtótájékoztatón dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke kiemelte, fontosnak tartja, hogy a hazai kistavak ilyen és ehhez hasonló eseményekkel hívják fel magukra a vitorlázó társadalom figyelmét. Hatalmas eredménynek értékelte, hogy Orfű világbajnoki helyszín lett.

A világ minden pontjáról érkeztek versenyzők!
A világ minden pontjáról érkeztek versenyzők!

A település polgármestere, Füziné Kajdy Zita az 50 éves orfűi vitorlázás jubileumának méltó ünneplését hangsúlyozta. Szólt a kistelepülésen megvalósult összefogásról, ami a világbajnokság szervezésének egyik legfontosabb motorjává vált.

Karl Heinz Buchegger, a Naviga vitorlás szekciójának elnöke, megköszönte a település és a vitorlás szövetség hozzáállását valamint támogatását, amit a világbajnokság rendezéséhez nyújtottak. Elmondta, meggyőződése szerint az egyik legcsodálatosabb világbajnokság lesz az orfűi és nagyon várja az elkövetkező 11 versenynapot.

Délután befejeződött a 150. hajó felmérése is és az úgynevezett 0. napot a csapatvezetők megbeszélése zárta. Ma már az F5-10 azaz a TenRater osztály futamai lesznek, melynek során már több hazai és néhány orfűi versenyzőnek is szurkolhatunk.