10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportLabdaAkár a pécsiek is találkozhatnak Neymarral

Akár a pécsiek is találkozhatnak Neymarral

Egészen Brazíliáig menetelhetnek Pécs legjobb focistái, ugyanis Neymar futballtornát rendez, aminek idén pécsi selejtezői is lesznek. A győztes csapat Barcelonába is eljuthat, ahol a csapat tagjai személyesen találkozhatnak a világhírű labdarúgóval.

Hazánkban is megrendezik a tavaly nagy sikerrel debütáló futballbajnokságot, ahol 47 nemzet több mint 65.000 tehetséges amatőr focistája képviseltette magát, de idén még nagyobb lesz a mezőny: összesen 53 ország, köztük Magyarország is rendez regionális selejtezőket májusban négy városban, köztük Pécsen is.

A Neymar Jr’s Five igazi grundfoci, ami Sao Paulo utcáiról indult, ahol a Barcelona sztárja is felnőtt. A meccseket úgy játszották, hogy minden egyes gól után kiállt egy játékos az éppen vesztésre álló csapatból. Ez lesz a koncepció a tornán is, azaz egy csapat összes játékosa elvesztése esetén veszít, de időlimit van, ha tíz perc alatt nem sikerül elég gólt lőni, véget ér a mérkőzés és az adott eredmény számít.

A bajnokság 16-25 év közötti fiúknak és lányoknak szól, és ötfős csapatok indulhatnak két cserével, de ketten 25 év felett is lehetnek.

A pécsi selejtezőre május 12-ig, a szegedire 13-ig, a budapestire 15-ig, míg a debrecenire 16-ig lehet jelentkezni. Jelentkezni a weboldalon lehet.

A selejtezők csoportgyőztesei május 27-én csapnak majd össze Budapesten, a BME Sporttelepén, ahol eldől, ki képviselheti majd hazánkat a júliusi brazíliai döntőn.

A világdöntőt idén a brazíliai Praia Grande-ban, az Instituto Projeto Neymar Jr stadionban rendezik meg. A tavalyi világbajnok, a brazil Anjos da Bola csapat lett, ők személyesen találkozhattak is Neymarral.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő