Alföldi érmekért vívtak a pécsiek

Hirdetés

Szombaton Hódmezővásárhelyen vendégeskedtek a PTE-PEAC vívói, ahol B kategóriás vívóversenyen vettek részt. A pécsiek nem hagyták magukat és nem tértek haza üres kézzel. 

A megmérettetés házigazdája a Csomorkány SE volt, a Hódmezővásárhelyi Vívócentrumban várták a versenyzőket.

A PTE-PEAC színeit képviselve Póka Bea a női párbajtőrverseny 20 fős mezőnyében szerepelt kiválóan, és ezüstérmet szerzett. Hibátlan csoportfordulója után a táblán szép győzelmekkel jutott előre. Az elődöntő hozott izgalmakat: 8/2 arányú hátrányból jött fel Bea, és 14/14-nél ő vitte be a győztes találatot a BVSC-s Szini Andreának. A döntőbe jutás egyszerű, 15/5 arányú győzelem volt, ám az első helyért ezúttal a B-s ranglistavezető Szombath Barbara nyert 15/10-re.

A férfi versenyszám 44 fős mezőnyében Plazzerino Gábor ezúttal nem jutott be a legjobb nyolc közé: a 11. helyen végzett, miután vereséget szenvedett 15/13 arányban a 16-os táblán.
A csapat versenyszámra Plazzeriano összeállt a veresegyházi apa-fia párossal: a VERES-PÉCS elnevezésű trió Szakmáry Sándor, Szakmáry Nándor és a pécsi vívó összjátékával csak győzelmet szerzett a 10 csapattal zajló versenyben, így aranyérmet szereztek.

A negyeddöntőben Szeged utánpótlását, az SZTE-VK2-t 45/22 arányban, a döntőbe jutásért a BVSC csapatát 45/41-re verték el. Az aranyért zajló találkozón az SZTE-VK1 csapata az elején meglépett három találattal, de Plazzeriano fordított, a Szakmáry-fiúk pedig tartották és növelték is a különbséget. A végére egyértelmű, 45/39 arányú győzelemmel lett a VERES-PÉCS a csapatverseny legjobbja.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét