Amatőr “vasemberekre” vár a Fittbike SE

Nemrég rendezték meg Nagyatádon az országos hosszú távú triatlon bajnokságot, vagy ahogy többen ismerik, az Ironman-versenyt. A nagyszámú induló közül több pécsi is teljesítette a háromezer-nyolcszáz méter úszásból, száznyolcvan kilométer kerékpározásból és negyvenkét kilométer futásból álló távot.

A pécsi Fittbike SE öt egyéni induló mellett három váltót is nevezett a megmérettetésre, amelyet mindenki sikeresen teljesített. Az indulók közt több ötven éven felüli versenyző is volt, akadtak olyanok, akik csak pár éve kezdtek el rendszeresen sportolni, mégis elindultak a nem könnyű bajnokságon.

A Fittbike SE egy éve azért alakult, hogy az amatőr sportolók is lehetőséget kapjanak egyesületi keretek közti versenyzésre. Megalakulása óta megháromszorozódott a tagok létszáma, de sokan csak segítségért, tanácsért fordulnak a klub vezetőihez.

A következő nagy esemény a Budapest-félmaraton lesz, amelyre elegendő számú jelentkező esetén különbuszt is indítanak Pécsről. Aki úgy érzi, hogy számára túl hosszú a huszonegy kilométeres táv, annak segítenek csapatokat szervezni, hogy egy váltó tagjaként vehessenek részt a megmérettetésen.

Jelentkezni lehet az egyesület honlapján (www.fittbikese.hu) található elérhetőségeken.

Tasi Tímea írása.

Hirdetés