Ambrus Tamás vezetésével érkezik az FTC Fisher Klíma

Az idei OB I-es vízilabda bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzésére kerül sor az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában. A PVSK-Füszért szombaton 20 órától az Ambrus Tamás vezetette FTC Fisher Klímát látja vendégül.
Nem áll túl jól a pécsi vízilabda csapat, jelenleg az utolsó előtti helyet foglalja el a tabellán. A múlt héten elvesztett BVSC elleni rangadón értékes pontokat vitt el a fővárosi együttes, március 24-én ezt próbálja visszaszerezni Petik Attila együttese a zöld-fehérek ellen.

Ambrus Tamás vezette csapat azonban nem ígérkezik könnyű ellenfélnek, jelenleg a megszerzett 21 pontjával a tabella hetedik helyén áll. A Ferencváros az idei szezonban hat alkalommal győzött (BVSC, Kaposvár ellen oda-vissza, OSC, PVSK és Szentes), háromszor játszott döntetlent (Debrecen, BVSC és OSC,) és 11 alkalommal szenvedett vereséget.

A PVSK-Füszért eddig 10 pontot gyűjtött be, három győzelem, egy döntetlen és 17 vereség a mérlege.

Eddig 22 mérkőzést játszottak a csapatok egymás ellen az OB I-ben, 8 pécsi győzelem mellett 14 FTC-siker született. A budapesti Népligeti uszodát eddig 4-szer hagytuk el győztesen, míg 8-szer a hazaiak nyertek. A legutolsó pécsi siker már több mint 2 éve született, 2009. február 21-én győztek a fiúk 10-9-re, azóta sorban 6 találkozót a zöld-fehérek nyertek. A csapatok legutóbb december 10-én, Budapesten találkoztak, ahol magabiztos Fradi siker született.

A pécsiek legutóbb az Eger otthonában kaptak ki 13-5-re,az FTC Fisher Klíma március 21-én a Honvédot fogadta (FTC Fisher Klíma – Groupama Honvéd 5-17).

FTC FISHER KLÍMA–PVSK-FÜSZÉRT 15–4 (3–1, 3–2, 6–1, 3–0)
2011. december 10.
Népliget V: Marjay, Juhász Gy.
FTC: Kosztrov – Illés S. 1, Czigány K. 1, Paján 3, Kincses 4, Sántavy 1, Korényi.
Cs: Laboncz (kapus), Sánta 1, Varga I ZS. 2, Deutsch 1, Ernyey 1, Szöllősi K. Székely Bulcsú.
Edző: Ambrus Tamás
Pécs: Tihanyi – Bóbis 1, Hangay R., Scholefield, De Blasio, Hoppál 1, Krizsán 2.
Cs: Kozarski (kapus), Takács J., Lukács G., Soós, Müller, Bertha.
Edző: Petik Attila

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés