Aranyat hoztak haza a magyar öttüsázók

Marosi Ádám arany-, Kovács Sarolta pedig ezüstérmet nyert az öttusázók hétvégi moszkvai versenyén, a Kreml Kupán. A nemzetközi elitet felvonultató meghívásos viadalon mindkét nemben huszonnégyen indultak adta hírül az MTI.

Marosi vívásban 17 győzelemmel a második legjobb volt, a 200 méteres úszásban 2:02.88 perccel a hetedik időt érte el, a lovaspályán a 300 pontból csak hetet vesztett, a lövészetekkel kombinált 4×800 méteres futást pedig 12:16 perc alatt teljesítette. Ezzel magabiztosan végzett az élen, az ezüstérmes orosz Makszim Kusztovot hét, a harmadik helyezett francia Valentin Pradest pedig 17 másodperccel előzte meg. Kasza Róbert 18. lett a nemzetközi sportági szövetség honlapjának eredményközlése alapján.

A nőknél Kovács 14 asszót nyert meg, az úszásban a leggyorsabb volt 2:09.28-cal, lovaglásban 286 pontot gyűjtött, a kombinált számot pedig 13:29 perc alatt teljesítette. A 2008-ban olimpiai bajnok német Lena Schöneborn mögött négy másodperccel ért a célba, az orosz színekben versenyző Donata Rimsaite pedig hét másodperccel követte őt.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés