Az 54. Mecsek Rallye lett az év versenye

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség szombaton tartotta a hagyományos évi díjátadó gáláját, amelyen kivételes fiatal tehetségeket, rutinos bajnokokat és ikonokat díjaztak, emellett a Mecsek Rallye rendezőbizottsága nevében a PSN Zrt. vezérigazgatója, Máté János átvehette az év versenye trófeát a Rally 1 kategóriában.

Az utóbbi évek rendkívül nehéz szezonjai után újra együtt ünnepelhetett a ralitársadalom január 8-án, a díjátadón a szövetség képviselői egyúttal megemlékeztek azokról a szakmabeliekről is, akik az elmúlt hónapokban, években hunytak el, így a Mecsek Rallye-k atyjáról, Jelen Istvánról és az 54. Mecsek Rallye főszervezőjéről, Bernáth Miklósról is.

– Rendkívül nehéz időszakban kellett mindenkinek versenyt szerveznie, hiszen a világjárvány miatti helyzetben mind a versenyzőknek, mind a rendezőknek eddig ismeretlen kihívásokkal kellett megküzdeniük. Nagy öröm számomra, hogy a Magyar Autósport Szövetség is elismerte a munkánkat, hiszen a versenyzőktől és a nemzetközi szövetségtől is nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, motiváltan és felelősségteljesen végeztük a szervezéssel járó feladatokat. Jelen István és Bernáth Miklós távozásával pótolhatatlan és feldolgozhatatlan veszteség ért minket, ezt a nagyszerű elismerést az ő emléküknek szeretném ajánlani – fogalmazott a PSN Zrt. vezérigazgatója, Máté János.

A gálán a legendás pécsi autóversenyző, Balatonyi Árpád is kitüntetésben részesült, ő vehette át ugyanis a Magyar Rally életmű díját.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés