11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapAbszolut FérfiAz év edzője lett, persze hogy pécsi!

Az év edzője lett, persze hogy pécsi!

Olyan kimagasló eredményeket értek el a pécsi triatlonisták, amire már a Magyar Triatlon Szövetség is felfigyelt, és amit persze díjazott is. Tóth Szilárdot, a PSN Zrt. edzőjét és két versenyzőjét is elismerésben részesítették. 

Tóth Szilárdot idén először jelölte a Magyar Triatlon Szövetség az év edzője címre. Az 50 fős szakosztály vezetőedzője nem távozott üres kézzel a díjátadóról.

Tóth Szilárd (középen) és két versenyzője Bicsák Bence és Sárszegi Noémi

– Nagyon örülök a díjnak, de ez nem csupán az én érdemem, hanem a csapaté is, akikkel minden nap együtt edzünk – mondta Tóth Szilárd, a PSN Zrt. edzője.

Szilárd egyébként nem csak a partvonalról irányítja a fiatalokat, ő is beáll közéjük. Versenysportolói múltja miatt ugyanis ha kell, akkor együtt fut és biciklizik a sportolóival.

Tartja a tempót – heti 2-300 km bringa és 70 km futás van a pécsi edző lábában

– Ez azt jelenti, hogy megyek a srácokkal heti 3-4-szer, körülbelül 2-300 kilométert, de emellett futunk is olyan 60-70 kilométereket – mondja az edző.

Szilárd korábban középtávfutó volt, ahol országos bajnoki címet szerzett. Most pedig fiatal triatlonisták edzésével foglalkozik. Erre, illetve a Pécsett folyó munkára figyelt fel a Magyar Triatlon Szövetség, hiszen az elmúlt években a PSN Zrt. két sportolója is bekerült az elitbe. Bicsák Bence az U23-as korosztályban világbajnoksági bronzot szerzett. Ezzel ő lett az első magyar, aki dobogós lett világversenyen.

Bicsák Bence (jobbra) az év triatlonistája lett (Világbajnokság 2017)

Tóth Szilárd másik versenyzője Sárszegi Noémi, aki a felnőttek között a top 10-be került az Európa Kupán és szerepelt a 2016-os és 2017-es világbajnokságon is. Nem utolsó sorban pedig ő lett az U23-as korosztályban az év duatlonistája.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő