12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaAz Újpest ellen zárják az évet a pólósok

Az Újpest ellen zárják az évet a pólósok

Az esztendő utolsó OB I-es pólómeccsén, december 18-án, szombaton 17 órakor a PVSK-Füszért a huszonhatszoros bajnok Újpestet fogadja az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában.

A fővárosiak patinás múltja ugyan nem ezt sejteti, ám a találkozó esélyese most mégis a legutóbbi két meccsén győzelemmel túljutó pécsi gárda. Az egykor szebb napokat látó UTE ugyanis a tíz kör alatt egyetlen győzelmet sem tudott elkönyvelni, így nem csoda, hogy a tabella legalján szerénykedik.

Pedig az előző idényt még a Vasút előtt, a 8. helyen zárták, ám a nyáron alaposan szétszéledt a keretük – hogy mást ne mondjunk, kulcsjátékosaik közül Bisztritsányi és a japán Naganuma éppen Pécsett kötött ki.

Érdekesség, hogy a PVSK élvonalbeli története során éppen a lila-fehéreket tekintheti legnagyobb ellenfelének: a két gárda eddigi 18 összecsapásából tizenegyszer a fővárosiak diadalmaskodtak, míg a PVSK-nak mindössze négy győzelemre futotta (háromszor volt döntetlen).

Hazai medencében is csak kicsivel jobb a Petik Attila vezette gárda mérlege: két győzelem, két döntetlen, négy vereség. A két gárda legutóbb a Magyar-kupa pécsi selejtezőkörében találkozott, ott 9-7-es pécsi siker született.

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő