Hirdetés

Hétfőn az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában elrajtolt a Komjádi-kupa négyes döntője, kedden 17.30-kor az FTC és a Vasas a bronzéremért, 19.00-tól a Pécs és az UVSE a kupagyőzelemért ugorhat medencébe.

Az 1933-ban indult kupasorozat első négyes döntőjét a pécsi szervezők technikai értekezlettel indították, amelyet követően a résztvevő csapatok és a Magyar Vízilabda Szövetség képviselői Szilágyi László sporttörténész igen érdekes múltidézőjét hallgathatták meg a névadóról, Komjádi Béláról. Már az első elődöntő is komoly csatát hozott, az FTC és az UVSE mérte össze tudását a medencében.

Az első negyedben ugyan még jobb volt a Fradi, de a lilák megrázták magukat és hamar záporoztak a gólok, a félidőben már 8-5-re vezettek Németh Zsolt tanítványai, akik az összecsapás végéig tudták tartani az előnyüket, végül magabiztos győzelemmel, 12-7-es sikerrel jutottak az idei kiírás döntőjébe.

A második elődöntőn a címvédő Pécs és a Vasas ugrott medencébe a döntőbe kerülésért. Lukács Gergely tanítványai rögtön két góllal meglógtak az ellenfél elől, a második negyedben pedig tovább tudták növelni az előnyüket. Az angyalföldiek kicsit később tudtak csak reagálni, így a félidőre 4-2-es pécsi előnnyel mehettek a csapatok. A harmadik játékrész komoly küzdelmet hozott, a Vasas gyorsan egyenlített, ám David Mijics még a negyed vége előtt reagálni tudott, így a Pécs 6-5-ös előnnyel fordult az utolsó 8 percre. Az utolsó percig kiélezett csatában már szinte mindenki a büntetőpárbajra készült, kivéve Vörös Tamást, aki négy másodperccel a lefújás előtt belőtte a pécsieket a döntőbe, így 8-7-es sikert követően Lukács Gergely tanítványai küzdhetnek meg kedden este az UVSE-vel a
kupagyőzelemért.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét