13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaBajnokok jönnek Pécsre

Bajnokok jönnek Pécsre

Olimpiai és világbajnokok érkeznek a Hullámba, nehéz kezdés vár a pécsi férfi vízilabdázókra. A PVSK a bajnokságot és a Magyar-kupát is a Szeged ellen kezdi meg hazai pályán. Ugyanakkor augusztus végén Pécsre érkezik a dr. Kiss Gergellyel felálló Honvéd is.

 

Kedden kisorsolták a Magyar-kupa és a bajnokság menetrendjét a Magyar Vízilabda Szövetség illetékesei: már a nyár végén olimpiai és világbajnokok érkeznek Pécsre. A hazai pontvadászatot a Szeged ellen kezdi meg a PVSK szeptember 7-én Pécsett. De a csongrádiak már egy héttel korábban, augusztus 31-én is ellátogatnak az Abay Nemes Oszkár Sportuszodába, hiszen a házigazdákkal és a Honvéddal egy trióba sorsolták őket a Theodora Férfi Magyar-kupában.

Nagynevű játékosokból tehát nem lesz hiány, hiszen korábbi magyar, olimpiai és világbajnokok is medencébe szállnak, köztük Decker Ádám, Szívós Márton, dr. Molnár Tamás, Gergely István és dr. Kiss Gergely.

-Igencsak nehéz sorsolást kaptunk a kupában, hiszen két erős csapat látogat Pécsre augusztus 31-én. Ráadásul az sem nekünk kedvez, hogy – bár van közte néhány óra szünetünk – a csoport első két meccsét mi játsszuk. A pécsi vízilabda hétvégének ugyanakkor még nem lesz vége szombaton, úgy tűnik ugyanis, hogy szeptember 1-jén, vasárnap egy brazil csapattal is összecsapunk – tudtuk meg Krizsán Andrástól, a PVSK játékosától.

A pécsi csapat kerete ugyanakkor még nem állt össze teljesen. Jelenleg néhány próbajátékos is részt vesz tréningjeiken, hiszen van még kiadó hely az alaposan megváltozott keretben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő