Baranya büszke Sárosi Laurára

Sárosi Laura pécsi tollaslabdázó szeptember 21-én nagy elismerésben részesült, ugyanis a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke tüntette ki a megye hírnevét öregbítő sportteljesítményeiért. 

A Baranya Megyei Közgyűlés évente díjat adományoz azoknak, akik különösen sokat tesznek a helyi közösség szolgálatáért és a megye fejlődése érdekében. A Megyei Közgyűlés Elnöke Kitüntető Díját 2016-ban Zámbó Péter polgárőr és Sárosi Laura tollaslabdázó nyerte el.

Laura oklevele
Laura oklevele

Zámbó Péter az augusztus 20-i megyei ünnepség keretében vehette át elismerését, Sárosi Laurának szeptember 21-én adta át az elismerő oklevelet Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke.

Sárosi Laura átvette kitüntetését a megyei közgyűlés elnökétől
Sárosi Laura átvette kitüntetését a megyei közgyűlés elnökétől

Részlet Laura laudációjából:

“Az érdi születésű Sárosi Laura 2011-ben döntötte el, hogy szeretne kijutni a riói olimpiára. A siker érdekében sok áldozatot hozott. Az olimpia előtti évben főiskolai tanulmányait szüneteltetve, heti 30-35 órát edzett, évi 26 nemzetközi versenyen vett részt, azért hogy megszerezhesse az olimpiai kvalifikációhoz szükséges ranglistahelyet. Eddig négyszeres egyéni, négyszeres női páros, háromszoros vegyes páros magyar bajnoki címet és hatszoros első osztályú csapatbajnoki győzelmet szerzett.

Sárosi Laura azonban nemcsak kiváló sportteljesítményével vívta ki az elismerést. A sportoló az olimpiai kvalifikáció szempontjából rendkívül fontos idei Európa-bajnokságon sportszerűségből is jelesre vizsgázott Franciaországban. A kontinensbajnokságon az első körben könnyedén legyőzte horvát ellenfelét, a második fordulóban német ellenfelének elszakadt a cipője, Laura felajánlotta saját tartalékcipőjét és a mérkőzést le tudták játszani. Ahogy később elmondta, meg sem fordult a fejében, hogy ne így cselekedjen. A MOB fair play különdíját kapta. Mindannyian jól tudjuk, hogy nem emiatt a tette miatt, hanem kiváló sportteljesítményével, 4 nemzetközi tornagyőzelmet aratva, a világranglista 65. helyezettjeként kvalifikálta magát a 2016-os Riói olimpiára. Ezzel 20 év óta ő az első magyar tollaslabdázó, aki részt vehet az ötkarikás játékokon.”

Ezt az emlékplakettet kapta a tollaslabdázó lány
Ezt az emlékplakettet kapta a pécsi tollaslabdázó lány
hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés