Baranyai siker az amatőrválogatottak döntőjén

A Szigetszentmiklóson megrendezett amatőrválogatottak döntőjében a Baranya megyeiek 4-1-re győzték le a Fejér megyei együttest, úgy, hogy közel 85 percig emberhátrányban futballoztak.

A finálét profi játékvezetői hármas vezette: Vad II István, Viszokai László és Vígh-Tarsonyi Gergő személyében, a tartalék-játékvezető pedig Tamási Patrik volt.

A találkozót a csapatok nagy vehemenciával kezdték, nem is kellett sokáig várni az első találatra. Egy Fejér megyei indítást követően a baranyai Loch Krisztián rántotta le Bezerédi Ádámot, amiért a játékvezető kiállította a jobb hátvédet. Az ígéretes helyről járó szabadrúgást pedig Berényi Balázs egyből gólra is váltotta. A válasz viszonylag hamar, alig 4 perc elteltével meg is érkezett. Egy remek kiugratást követően kiegyenlít Kónya Dávid. Az állás a 10. percben: 1-1. A félidőig nem is változott az eredmény már, így a csapatok döntetlennel vonulhattak szünetre.

A második játékrészben fél órát kellett várni, hogy a kilátogató publikum újabb gólt láthasson. Turi Tamás a 75. percben egy őrületes gólt akaszt 16 méterről, ezzel már 2-1 az állás a Baranya megyének. A gólig inkább mezőnyjáték folyt, a kapusoknak nem igen kellett közbeavatkozniuk. A baranyaiak újabb találatát a 80. percben Hadobás Gergő szerezte Horváth Gergő centerezését követően. Ezzel már 3-1. A mérkőzésnek azonban még nem volt vége, a 92. percben ismét Kónya volt eredményes, mellyel a végeredményt is beállította. 4-1. Ezzel az eredménnyel a 3. Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornájának a győztese Baranya megye csapata.

Gellai Gergő

Hirdetés